Ακόμη μια διάκριση σε προσωπικό επίπεδο απέσπασε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι… Ο Πολωνός στράικερ, ο οποίος με τα 33 τέρματα που μετράει στην τρέχουσα σεζόν βοήθησε σημαντικά την Μπάγερν Μονάχου να στεφθεί για όγδοη διαδοχική φορά πρωταθλήτρια Γερμανίας, ψηφίστηκε καλύτερος παίκτης της σεζόν στην Μπουντεσλίγκα.

Ο 31 ετών άσος, ο οποίος μετράει τέσσερις τίτλους πρώτου σκόρερ στη Γερμανία την τελευταία πενταετία, απέσπασε περισσότερο από το 50% των προτιμήσεων στη σχετική ψηφοφορία και άφησε πίσω του τους Τίμο Βέρνερ (Λειψία), Τζέιντον Σάντσο (Ντόρτμουντ), Αμίν Χαρίτ (Σάλκε), Έρλινγκ Χάαλαντ (Ντόρτμουντ), Κάι Χάβερτς (Λεβερκούζεν) και Σερζ Γκναμπρί (Μπάγερν Μονάχου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τις ψήφους των φιλάθλων, για το τελικό αποτέλεσμα λήφθηκε υπόψη και η άποψη ειδικών. Αυτοί δεν… δυσκολεύθηκαν να επιλέξουν τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία της Μπουντεσλίγκα που σκόραρε σε ένδεκα διαδοχικά παιχνίδια στην έναρξη του πρωταθλήματος, φτάνοντας τότε τα 16 τέρματα.

Στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής, όταν «βρήκε δίχτυα» κόντρα στη Φορτούνα Ντίσελντορφ, ο «Λέβι» ολοκλήρωσε τη… συλλογή του και πλέον έχει σκοράρει απέναντι σε κάθε άλλη ομάδα της μεγάλης κατηγορίας. Μάλιστα, ήταν ο παίκτης που με το δικό του γκολ χάρισε στην Μπάγερν τη νίκη 1-0 επί της Βέρντερ Βρέμης, αποτέλεσμα με το οποίο οι Βαυαροί εξασφάλισαν και μαθηματικά τον τίτλο στην 32η αγωνιστική.

Για την ιστορία, τη δεύτερη θέση στη σχετική ψηφοφορία πήρε ο Σάντσο, ενώ ο Χάβερτς ολοκλήρωσε την πρώτη τριάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης