Γερμανία: Ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ από τις Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λειψία και Λεβερκούζεν στις ασθενέστερες ομάδες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, 18:34
Γερμανία: Ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ από τις Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λειψία και Λεβερκούζεν στις ασθενέστερες ομάδες

Ποσό ύψους 20 εκατ. ευρώ διαθέτουν οι τέσσερις γερμανικές ομάδες που αγωνίστηκαν στο φετινό Champions League, ως οικονομική ενίσχυση των υπολοίπων επαγγελματικών συλλόγων της χώρας (α΄ και β΄ κατηγορίας).

Η Μπάγερν Μονάχου, η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Λειψία και η Μπάγερ Λεβερκούζεν κατέληξαν σε αυτή την απόφαση, σε μία προσπάθεια να απαλύνουν τις οικονομικές επιπτώσεις που υφίστανται οι ασθενέστερες ομάδες από τη διακοπή των αγώνων, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν στη γερμανική λίγκα (DFL), η οποία με τη σειρά της θα αποφασίσει τον τρόπο διανομής τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, δήλωσε: «Μαζί με τις άλλες τρεις συμμετέχουσες στο Champions League, θέλουμε με αυτή την εκστρατεία να δείξουμε την αλληλεγγύη μας προς όλους του συλλόγους της Bundesliga και της δεύτερης κατηγορίας. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι σημαντικό οι πιο ισχυροί να υποστηρίζουν τους πιο αδύναμους. Θέλουμε επίσης να δείξουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ενωμένο αυτή τη στιγμή».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, 18:37