Η δουλειά του Τζενάρο Γκατούζο στον πάγκο της Μίλαν δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, όπως παραδέχθηκε ενώπιον των δημοσιογράφων ο αθλητικός διευθυντής των «ροσονέρι», Λεονάρντο Αραούχο, παρά την κακή περίοδο που διανύει η ομάδα.

Η Μίλαν έχει να σκοράρει στα τέσσερα τελευταία ματς της Serie A, όπου έχει τρεις «λευκές» ισοπαλίες και μία ήττα από την Φιορεντίνα με 1-0. Έπεσε στην 6η θέση της βαθμολογίας, τρεις βαθμούς μακριά από την τέταρτη, που δίνει το «εισιτήριο» για τους προκριματικούς του Champions League της επόμενης περιόδου.
Ο καταστροφικός Δεκέμβριος δεν έφερε μόνο τα άσχημα αποτελέσματα στο ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά και τον αποκλεισμό της ομάδας από τη συνέχεια του Europa League, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη με 3-1.
«Ο Γκατούζο είναι ο προπονητής μας και ουδέποτε υπήρξε ένα εναλλακτικό πλάνο» επισήμανε ο Βραζιλιάνος πρώην διεθνής μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου. «Ποτέ δεν έχουμε πλησιάσει τους προπονητές τα ονόματα των οποίων έχουν αναφερθεί στη διάρκεια της περιόδου», πρόσθεσε ο Λεονάρντο, αναφερόμενος στον Αρσέν Βενγκέρ και στον Αντόνιο Κόντε, ενώ κατέληξε: «Παραμένουμε στο στόχο μας, που είναι η κατάκτηση της 4ης θέσης.»
Από την πλευρά του Γκατούζο αισθάνεται πως έχει την στήριξη της διοίκησης: «Μιλώ με το διευθυντή του συλλόγου, τον Πάολο Μαλντίνι και τον Λεονάρντο καθημερινά. Υπάρχει μεγάλη ειλικρίνεια μεταξύ μας. Αισθάνομαι ότι είμαι κοντά τους, κανένας δεν μου είπε ποτέ πως υπάρχει πρόβλημα. Από την 1η Ιουλίου ακούω ότι «ο Γκατούζο πρέπει να φύγει», αλλά στην παρούσα χρονική περίοδο νοιώθω πως έχω την στήριξη των διοικούντων. Και βέβαια πρέπει να πάρουμε κάποια αποτελέσματα, διαφορετικά αυτός που το πληρώνει είναι ο προπονητής.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης