«Ανοιχτούς λογαριασμούς» για τη ρεβάνς στο «Σαν Σίρο» άφησαν Γιουνάιτεντ και Μίλαν μετά το 1-1 στο «Όλντ Τράφορντ», η Βιγιαρεάλ και ο Άγιαξ «κλείδωσαν» ουσιαστικά από τις πρώτες αναμετρήσεις το «εισιτήριο» για τους «8» του Europa League, ενώ η Ρέιντζερς έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην Σλάβια Πράγας.

Ο Δανός αμυντικός, Σιμόν Κιάερ, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων «πήρε τη μπουκιά από το στόμα» της Γιουνάιτεντ και με το τελικό 1-1 έδωσε στη Μίλαν το μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Ο Αμάντ Ντιαλό στο ξεκίνημα του β΄ μέρους έβαλε τους «κόκκινους διαβόλους» μπροστά στο σκορ. Ο 18χρονος επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» μετά την μεταγραφή του από την Αταλάντα τον περασμένο Ιανουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το πρώτο κιόλας ματς με Ντιναμό Κιέβου η Βιγιαρεάλ φρόντισε να «καθαρίσει» με την υπόθεση πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης. Στο «Ολιμπίνσκι» το «κίτρινο υποβρύχιο» νίκησε με 2-0 και, πλέον, η ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (18/03) στο «Κεράμικα» έχει (ουσιαστικά) αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τον αντίπαλό του στην επόμενη φάση του Europa League σκέφτεται από σήμερα ο Άγιαξ, μετά τη νίκη του με 3-0 επί της Γιουνγκ Μπόις στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ. Οι πρωταθλητές Ολλανδίας «καθάρισαν» το ματς στο δεύτερο ημίχρονο με τα τέρματα των Κλάασεν, Τάντιτς και Μπρομπέι, ο οποίος πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 82ο λεπτό.

Μικρό προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Ρέιντζερς μετά το εκτός έδρας 1-1 με την Σλάβια Πράγας, σκορ που διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τα τέρματα των Στάντσιου και Χελάντερ. To αήττητο της ομάδας του Στίβεν Τζέραρντ καλά κρατεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των «16» του Europa League:

Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Ρέϊντζερς (Σκωτία) 1-1 (7΄ Στάντσιου – 36΄ Χελάντερ)

 

Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (Αγγλία)-Μίλαν (Ιταλία) 1-1 (50΄ Ντιαλό – 90’+2 Κιάερ)

 

Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 0-2 (30΄ Τόρες, 56΄ Αλμπιόλ)

 

Αγιαξ (Ολλανδία)-Γιουνγκ Μπόϊς (Ελβετία) 3-0 (62΄ Κλάασεν, 82΄ Τάντιτς, 90΄+2 Μπρομπέι)

 

Ολυμπιακός (Ελλάδα)-Αρσεναλ (Αγγλία) 22:00

Γρανάδα (Ισπανία)-Μόλντε (Νορβηγία) 22:00

Τότεναμ (Αγγλία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 22:00

Ρόμα (Ιταλία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 22:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης