Το Champions League επέστρεψε μετά από 104 ημέρες με τους πρώτους αγώνες της φάσης των 16, στους οποίους «χαμογέλασαν» οι Μπάγερν και  Μίλαν, αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά.

Η Μπάγερν, μπορεί να πιέστηκε στο φινάλε του ματς στο «Παρκ ντε Πρενς» από την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά τελικά έφυγε με το σπουδαίο «διπλό» (1-0) από την «Πόλη του Φωτός», κι έτσι στον αγώνα ρεβάνς (8/3) θα έχει τον πρώτο λόγο για να «σφραγίσει» το εισιτήριο που οδηγεί στους «8» της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη νίκη των Βαυαρών (σε 5 ματς στο Παρίσι είχαν 4 ήττες) στο ίδιο γήπεδο, με το ίδιο, μάλιστα, σκορ, τον Απρίλιο του 2021, προήλθε από το γκολ του Κομάν στο δεύτερο μέρος.

Με αυτό τον τρόπο το συγκρότημα του Νάγκελσμαν έκανε το 7Χ7 στη διοργάνωση (προερχόταν από 6 νίκες σε ισάριθμα ματς στην φάση των ομίλων) και με 19 γκολ στο ενεργητικό της οδεύει… μαθηματικά προς την επόμενη φάση.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρωταθλητές Γερμανίας είχαν και δοκάρι με τον Τσούπο-Μοτίνγκ για το 2-0, ενώ στο 81΄ ο Μπαπέ σκόραρε, αλλά με την χρήση του VAR το γκολ δεν μέτρησε καθώς πριν ισοφαρίσει ο Γάλλος σταρ, ο Μέντες ήταν ελάχιστα πιο μπροστά από τον τελευταίο παίκτη της Μπάγερν κι έτσι το γκολ ακυρώθηκε.

Στις καθυστερήσεις ο Παβάρ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στο Μέσι.

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η επιστροφή της Μίλαν μετά από περίπου 10 χρόνια στα νοκ-άουτ του Champions League συνοδεύτηκε με νίκη επί της Τότεναμ στο Μιλάνο (1-0), χάρη στο γκολ του Ισπανού Μπραχίμ Ντίας στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

 

Μπορεί οι «πετεινοί» να μην είχαν ηττηθεί από τους «ροσονέρι» στα τέσσερα μεταξύ τους ευρωπαϊκά ματς (2-2-0), ωστόσο, απόψε οι πρωταθλητές της Serie A έβαλαν τέλος στην αρνητική αυτή παράδοση, όπως και σε αυτή που είχαν απέναντι σε αγγλικές ομάδες στα 10 τελευταία ματς που έδωσαν (8 ήττες, 2 ισοπαλίες).

Μετά τον Φεβρουάριο του 2011 και το 4-0 επί της Άρσεναλ, η Μίλαν νίκησε για πρώτη φορά σύλλογο από το Νησί και στις 8 Μαρτίου θα πάει στο Λονδίνο για να υπερασπιστεί το υπέρ της αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Μίλαν (Ιταλία)-Τότεναμ (Αγγλία) 1-0

(7΄ Ντίας)

 

Παρί ΣΖ (Γαλλία)-Μπάγερν (Γερμανία) 0-1

(53΄ Κομάν)

 

Μπριζ (Βέλγιο)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 15/02

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Τσέλσι (Αγγλία) 15/02

Λειψία (Γερμανία)-Μάντσεστερ Σ.(Αγγλία) 22/02

Ιντερ (Ιταλία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 22/02

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 23/02

Άιντραχτ Φρ.(Γερμανία)-Νάπολι (Ιταλία) 23/02

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης