Από την ημέρα της κλήρωσης των οκτώ ζευγαριών της φάσης των «16» του Champions League, τα… φώτα ήταν ξεκάθαρο πως θα έπεφταν στη μεγάλη «μάχη» της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μάντσεστερ Σίτι, που θα κονταροχτυπηθούν το βράδυ της Τετάρτης (26/02, 22:00, COSMOTE SPORT 1 HD) στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» στο πρώτο παιχνίδι της σειράς.

Ένας «γαλαξίας» αστέρων και δύο top-class προπονητές (Ζινεντίν Ζιντάν εναντίον Πεπ Γκουαρδιόλα) που έχουν τη δική τους ιστορία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Ο Γάλλος τεχνικός της Ρεάλ ωστόσο, φρόντισε να μεταφέρει την… πίεση προς το αντίπαλο «στρατόπεδο» πλέκοντας το εγκώμιο του Γκουαρδιόλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι, δεν έχει να κάνει με το Ζιντάν εναντίον Γκουαρδιόλα… Είναι ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και έτσι θέλει να το βλέπει ο κόσμος. Είναι ένα ωραίο ζευγάρι, είμαστε χαρούμενοι γιατί αυτοί είναι οι τύποι παιχνιδιών που θέλουμε να παίξουμε. Δεν ξέρω αν θεωρείται “clasico”, αλλά σίγουρα είναι όμορφο παιχνίδι» τόνισε ο Ζιντάν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε σε ερώτηση για το αν ο Γκουαρδιόλα είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο:

«Έχει δείξει σε Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι τη δουλειά του. Υπάρχουν πολλοί προπονητές, αλλά νομίζω ότι είναι αυτός…». Όσο για τη δυσκολία της αποστολής που έχει η Ρεάλ στον αυριανό, πρώτο αγώνα με τους «πολίτες»; «Ξέρουμε την ποιότητα τους. Είναι μία καλή ομάδα και θα έρθει να παίξει με τον τρόπο της. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο τι κάνουμε καλά και όχι σε δύο αρνητικά αποτελέσματα…» υποστήριξε ο Ζιντάν, θέλοντας να «αποφορτίσει» την πίεση που προκάλεσαν στην ομάδα του τα δύο τελευταία αρνητικά αποτελέσματα στη LaLiga, που της στέρησαν την πρωτιά στο πρωτάθλημα.

Τέλος, ο «Ζιζού» αναφέρθηκε και στο νέο, πολύ σοβαρό τραυματισμό του Εντέν Αζάρ, τονίζοντας πως «…είναι πολύ ανταγωνιστικός και θα τα καταφέρει. Ο Έντεν είναι αναστατωμένος, ήταν ότι χειρότερο θα μπορούσε να του συμβεί γιατί ήθελε να επιστρέψει απεγνωσμένα. Ελπίζω να επιστρέψει. Η επιστροφή του, αφού ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημά του, είναι αυτό που θέλει ο ίδιος και η ομάδα. Περνάει δύσκολες ώρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέντευξη Τύπου της Ρεάλ έγινε αρκετά μεγάλη κουβέντα και για τις χαμηλές επιδόσεις των Μαδριλένων στο σκοράρισμα, καθώς μετράει 16 λιγότερα τέρματα από τη Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα. Το σχόλιο του Σέρχιο Ράμος που εκπροσώπησε τους «μερένχες» στη συνέντευξη Τύπου, ήταν αρκετά… αιχμηρό.

«Κανείς δεν είχε ασχοληθεί ως τώρα στη σεζόν, με “προβλήματα” της ομάδας μας στο σκοράρισμα, οπότε ήταν… λογικό πως κάποια στιγμή θα ξεκινούσαν να μιλούν και για κάτι τέτοιο…».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης