Την ευκαιρία να διεκδικήσει το παρθενικό Champions League της ιστορίας της θα έχει η Μάντσεστερ Σίτι.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα επιβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Αγγλία με 2-0 σκορ της Παρί Σεν Ζερμέν, κι έτσι με δύο νίκες και συνολικό σκορ 4-1 προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλος πρωταγωνιστής των «πολιτών» ήταν ο Μαχρέζ, ο οποίος μετά το νικητήριο γκολ του στο «Παρκ Ντε Πρενς» πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του (11′, 63′) στον αποψινό αγώνα ρεβάνς, βάζοντας έτσι φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην ιστορική πρόκριση της ομάδας του.

Από ένα δοκάρι είχε κάθε ομάδα, ενώ με 10 παίκτες αγωνιζόταν η Παρί Σεν Ζερμέν από το 69′, μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ντι Μαρία για χτύπημα εκτός φάσης σε αντίπαλό του.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι Γάλλοι, οι οποίοι παρατάχθηκαν χωρίς τον Μπαπέ στην ενδεκάδα (έμεινε στον πάγκο λόγω του τραυματισμού που τον ταλαπωρεί) προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ για να μπουν εκ νέου στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Στο 7ο λεπτό μετά από σέντρα του Bεράτι ο Κάιπερς θεώρησε ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ζιντσένκο και έδωσε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων. Εντούτοις η φάση εξετάστηκε στο VAR, όπου διαπιστώθηκε ότι η μπάλα βρήκε στον ωμό του παίκτη των «πολιτών» κι έτσι ο ρέφερι άλλαξε την αρχική του απόφαση.

Σαν να μην έφτανε στην Παρί το γεγονός ότι δεν της δόθηκε η ευκαιρία να κάνει το 0-1 από την άσπρη βούλα τέσσερα λεπτά αργότερα βρέθηκε να κυνηγά την αντίπαλό της στο σκορ, με τον Μαχρέζ, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο γκολ στο Παρίσι, να σκοράρει και πάλι για το συγκρότημα του Γκουαρντιόλα.

Στο 16ο λεπτό η ομάδα του Ποτσετίνο άγγιξε το 1-1, όταν ο Μαρκίνιος έπιασε την κεφαλιά, βλέποντας την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Έντερσον, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ντι Μαρία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο Έντερσον ήταν εξουδετερωμένος, μετά το τραγικό λάθος του Βραζιλιάνου, πλασάροντας ελάχιστα άουτ.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα φρόντιζε να κρατά κλειστούς τους διαδρόμους προς την εστία του Έντερσον, την ώρα που οι Παριζιάνοι προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως με ατομικές προσπάθειες του Ντι Μαρία.

Στη συνέχεια δύο καλές στιγμές για την Παρί έμειναν ημιτελείς, με τη Σίτι, η οποία απόψε έκανε το τέλειο παιχνίδι, να απειλεί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν ο Νάβας έδιωξε την μπάλα μετά το δυνατό σουτ του Μαχρέζ.

Μάλιστα η φάση είχε και συνέχεια, καθώς ο Μπερνάντο Σίλβα πήρε το «ριμπάουντ», βλέποντας όμως την μπάλα μετά το σουτ του να κοντράρει πάνω στον Κιμπέμπε και να φεύγει σε κόρνερ.

Στο 55ο λεπτό στην πρώτη καλή φάση του β’ ημιχρόνου η Σίτι έφτασε μία ανάσα από το 2-0, με τον Νάβας να διώχνει με γροθιές την μπάλα, μετά το σουτ του Ντε Μπρόινε, ενώ ένα λεπτά αργότερα ο Νεϊμάρ σε αντεπίθεση της ομάδας του μπήκε στην περιοχή και τελείωσε μόνος του τη φάση, ωστόσο το σουτ του κόντραρε πάνω στον Ζιντσένκο, που πανηγύρισε μάλιστα έξαλλα μαζί με τους συμπαίκτες του την επέμβασή του.

Στο 63ο λεπτό οι «πολίτες» διπλασίασαν τα τέρματά τους, αγκαλιάζοντας την πρόκριση, καθώς μετά από αυτήν την εξέλιξη οι Παριζιάνοι χρειάζονταν τρία γκολ για τη μεγάλη ανατροπή.

Σε μία υποδειγματική αντεπίθεση των Άγγλων οι Φόντεν και Ντε Μπρόινε συνδυάστηκαν υπέροχα, με την μπάλα να καταλήγει στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Μαχρέζ δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να νικήσει τον Νάβας.

Στο 69′ οι νταμπλούχοι Γαλλίας έμειναν με 10 παίκτες, καθώς ο Ντι Μαρία είδε απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης σε αντίπαλο, στην προσπάθειά του να πάρει γρήγορα την μπάλα για να εκτελέσει πλάγιο.

Στη συνέχεια το παιχνίδι χάλασε με τα σκληρά μαρκαρίσματα να είναι συνεχή. Οι Παριζιάνοι ήταν αρκετά εκνευρισμένοι από την εξέλιξη του αγώνα και ο Βεράτι θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αποβληθεί, ωστόσο ο Κάιπερς του χάρισε μία κίτρινη κάρτα.

Η Σίτι έχοντας πια και αριθμητικό πλεονέκτημα λίγο έλειψε να φτάσει και σε τρίτο τέρμα στο 77′, όταν ο Φόντεν μετά από καταπληκτική ατομική προσπάθεια, σούταρε με δύναμη στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι του Νάβας.

Στη συνέχεια η Σίτι κατέβασε ταχύτητα έχοντας ήδη στο τσεπάκι της το εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό κι έτσι το 2-0 έμελλε να είναι το τελικό σκορ του ημιτελικού.

Mάντσεστερ Σίτι-Παρί Σεν Ζερμέν 2-0
 

Γκολ: 11′, 63′ Μαχρέζ (Σίτι)

Κίτρινες: Ερέρα (Παρί), Βεράτι (Παρί), Ζιντσένκο (Σίτι), Ντε Μπρόινε (Παρί), Κιμπεμπέ (Παρί), Ντανίλο Περέιρα (Παρί)

Κόκκινες: 69′ Ντι Μαρία (Παρί)

Δοκάρια: 16′ Μαρκίνιος (Παρί), 77′ Φόντεν (Σίτι)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γόλκερ, Ντίας, Στόουνς, Ζιτσένκο, Φερναντίνιο, Γκουντογάν, Μπερνάρντο (82′ Στέρλινγκ), Μαχρέζ, Φόντεν (85′ Αγουέρο), Ντε Μπρόινε (82′ Ζεσους)

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Φλορέντζι (75′ Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Ντιάλο (83′ Μπάκερ), Ερέρα (62′ Ντράξλερ), Παρέδες (75′ Ντανίλο Περέιρα), Βεράτι, Νεϊμάρ, Ντι Μαρία, Ικάρντι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης