Η Μάντσεστερ Σίτι, όπως αποκάλυψε το Sky Sports, προσέφυγε στο CAS, στο διαιτητικό δικαστήριο για τον αθλητισμό, προκειμένου να προσβάλλει την ευρωπαϊκή απαγόρευση δύο ετών που της επέβαλε η UEFA, για παραβίαση του οικονομικού Fair Play.

«Το διαιτητικό δικαστήριο για τον αθλητισμό (CAS) παρέλαβε προσφυγή που ασκήθηκε από την ποδοσφαιρική ομάδα του Μάντσεστερ Σίτι εναντίον της ευρωπαικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (UEFA)», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το CAS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H αγγλική ομάδα που τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τις σεζόν 2020/21 και 2021/22, είχε καταστήσει αμέσως σαφείς τις προθέσεις της να αμφισβητήσει την απόφαση αυτή, δηλώνοντας «απογοητευμένη αλλά όχι έκπληκτη» από την ετυμηγορία, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Σίτι, Φεράν Σοριάνο, είχε χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς ως «ψευδείς», προσθέτοντας ότι ο σύλλογος «θα κάνει ό,τι μπορεί να γίνει για να το αποδείξει».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι, Φεράν Σοριάνο, επιμένει ότι οι ισχυρισμοί της UEFA «απλά δεν είναι αληθινοί».

«Η προσφυγή στρέφεται κατά της απόφασης που πήρε η UEFA στις 14η Φεβρουαρίου 2020, κατά την οποία η Μάντσεστερ Σίτι θεωρήθηκε ότι παραβίασε τους κανονισμούς UEFA για το οικονομικό Fair Play και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τις επόμενες δύο σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργάνωσεις της UEFA, ενώ επιβλήθηκε στον σύλλογο να καταβάλει πρόστιμο ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τονίζει το Sky Sports «η απόφαση θα προκύψει μετά από τις σχετικές ακροάσεις, αλλά δεν είναι δυνατόν να επισημανθεί αυτή τη στιγμή πότε θα εκδοθεί μια τελική απόφαση για το θέμα αυτό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης