Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά και έκτη φορά στην ιστορία της το Community Shield, δηλαδή το αγγλικό σούπερ καπ, το οποίο παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν στη «Γηραιά Αλβιόνα».

Η περσινή πρωταθλήτρια αλλά και κυπελλούχος αντιμετώπισε στο Γουέμπλεϊ την δεύτερη πέρυσι στην Premier League, Λίβερπουλ, της οποίας επικράτησε με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι. Ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλος 1-1, ενώ το χαμένο πέναλτι της Λίβερπουλ (το 2ο) εκτέλεσε ο Βαϊνάλντουμ (απέκρουσε ο Μπράβο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μάντσεστερ Σίτι που ήταν καλύτερη στα πρώτα 45 λεπτά, άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό με πλασέ του Στέρλινγκ από μεταβίβαση του Νταβίντ Σίλβα, που δεν κατάφερε να εξουδετερώσει ο Άλισον. Η Λίβερπουλ πίεσε για την ισοφάριση στο Β΄ ημίχρονο και αφού οι παίκτες της είχαν πρώτα δύο δοκάρια με τους Φαν Ντάικ (57΄) και Σαλάχ (58΄), κατάφερε να κάνει το 1-1 στο 77΄ με κεφαλιά του Μάτιπ σε γύρισμα της μπάλας στην περιοχή από τον Φαν Ντάικ.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (67′ Μάτιπ), Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (67′ Κεϊτά), Χέντερσον (79′ Λαλάνα), Βαϊνάλντουμ, Οριγκί (79′ Τσέιμπερλεν), Σαλάχ, Φιρμίνο (79′ Σακίρι).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Μπράβο, Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Ζιντσένκο, Ρόντρι, Νταβίντ Σίλβα (61′ Γκιντογάν), Ντε Μπράινε (89′ Φοντέν), Σανέ (13′ λ. τρ. Ζεσούς, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης