Η βελτίωση της Νιούκαστλ αυτή τη σεζόν δεν αποτελεί έκπληξη, όπως δήλωσε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, παραμονή της αυριανής –εντός έδρας-αναμέτρησης με τις «καρακάξες» στην Premier League.

Οι έξι διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα είχαν εδραιώσει τη Νιούκαστλ στην πρώτη τετράδα λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, αλλά έχει κερδίσει μόνο ένα από τα επτά τελευταία παιχνίδια της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού τερμάτισε στην 11η θέση την περασμένη σεζόν, η ομάδα του Έντι Χάου βρίσκεται τώρα τέσσερις βαθμούς πίσω από την τέταρτη Τότεναμ, έχοντας όμως δύο παιχνίδια στη διαφορά. Η Σίτι είναι δεύτερη, πέντε βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Άρσεναλ.

«Σίγουρα χρειάζονται χρόνο, αλλά έχουν κάνει εξαιρετικές μεταγραφές», είπε ο Γκουαρντιόλα στους δημοσιογράφους. «Έχουν αποκτήσει έμπειρους παίκτες, ακριβώς αυτό που χρειάζονται, έχουν έναν προπονητή με τεράστια ποιότητα, ίσως ήταν έκπληξη αλλά όχι πια. Είναι ένας από τους πιο σκληρούς αντιπάλους, όσον αφορά την εμπειρία, την απειλή, τις μεταβάσεις, τις στημένες φάσεις. Πολλά, πολλά πράγματα», πρόσθεσε.

Ο Καταλανός προπονητής επαίνεσε επίσης την Μπέρνλι, την οποία αντιμετωπίζει η Σίτι στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας, προσθέτοντας ότι ο προπονητής τους, Βίνσεντ Κομπανί, είναι προορισμένο να γίνει μια μέρα προπονητής της Σίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην αρχηγός της Σίτι, Βενσάν Κομπανί, έπαιξε υπό τον Γκουαρδιόλα από το 2016-19 πριν φύγει για να πάει στην Άντερλεχτ ως παίκτης-προπονητής.

«Η συνέπεια που δείχνουν είναι απίστευτη. Κοντεύουν να προβιβαστούν. Χαίρομαι που βλέπω την επιτυχία του», είπε ο Γκουαρντιόλα.

«Θα επιστρέψει αργά ή γρήγορα. Το πεπρωμένο του να είναι το αφεντικό της Μάντσεστερ Σίτι είναι γραμμένο στα αστέρια. Θα συμβεί, δεν ξέρω πότε, αλλά θα συμβεί. Έχουμε την ευκαιρία να φτάσουμε στο Wembley, θα πρέπει να ανταγωνιστούμε τον Βίνι και την ομάδα του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης