Αν και την περασμένη εβδομάδα ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε κρατήσει αποστάσεις απ’ το ενδεχόμενο κίνησης της Μάντσεστερ Σίτι για την απόκτηση του Έρλινγκ Χάαλαντ, σε τοποθέτησή του τη Δευτέρα (05/04) κατά τη συνέντευξη Τύπου εν όψει του πρώτου αγώνα των «πολιτών» με την Ντόρτμουντ (06/04) για τους «8» του Champions League, άφησε ανοικτό «παράθυρο» να προχωρήσει η αγγλική ομάδα σε μεταγραφή 100 εκατ. λιρών (117 εκατ. ευρώ).

«Μέχρι στιγμής, το κλαμπ δεν έχει αποφασίσει να ξοδέψει 100 εκατομμύρια λίρες για έναν παίκτη. Ίσως στο μέλλον να γίνει, όταν η ομάδα αποφασίσει ότι είναι απαραίτητη η βελτίωσή της για τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια…» τόνισε ο Καταλανός τεχνικός, επί των ημερών του οποίου έγινε η πιο «ακριβή» μεταγραφική κίνηση της Σίτι. Είναι η απόκτηση του Ρούμπεν Ντίας από την Μπενφίκα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, αντί 75 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Το να ξοδέψεις τόσα χρήματα για έναν παίκτη δεν σου δίνει το πλεονέκτημα να νικήσεις. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, όλοι συνεισφέρουν. Τα πρωταθλήματα δεν κερδίζονται από έναν παίκτη…».

Ακολούθως ο Γκουαρδιόλα μίλησε για τον Χάαλαντ, τον οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ομάδα του το βράδυ της Τρίτης (06/04). «Είναι καταπληκτικός επιθετικός, αλλά δεν είναι αρμόζει να μιλήσω για εκείνον. Τα νούμερα μιλούν μόνα τους.

Μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο, με το δεξί πόδι, το αριστερό, σε αντεπιθέσεις, μέσα από την περιοχή. Είναι ένας φανταστικός παίκτης, όλοι το ξέρουν αυτό. Ένας τυφλός θα καταλάβαινε ότι είναι καλός επιθετικός, δεν χρειάζεται να είσαι προπονητής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης