Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο «Ίτιχαντ» με πλούσιο θέαμα, επτά γκολ και ένα φινάλε ακατάλληλο για… καρδιακούς η Τότεναμ πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον αγώνα ρεβάνς του «αγγλικού» εμφυλίου της προημιτελικής φάσης με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι η ομάδα του Ποκετίνο γνώρισε μία από τις πιο γλυκιές ήττες της ιστορίας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό γιατί το τελικό 4-3 υπέρ των «πολιτών» έγειρε την πλάστιγγα της πρόκρισης προ το μέρος των «σπερς», λόγω των εκτός έδρας γκολ που σημείωσαν απόψε (με 1-0 είχε επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι), στο ματς της χρονιάς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις καθυστερήσεις η ομάδα του Γκουαρντιόλα πέτυχε γκολ με τον Στέρλινγκ, το οποίο θα της έδινε την πρόκριση, ωστόσο αυτό το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ, κι έτσι οι περυσινοί πρωταθλητές Αγγλίας εν τέλει υπέστησαν πικρό αποκλεισμό.

Στους «4» της διοργάνωσης η Τότεναμ θα βρει στο διάβα της τον Άγιαξ, ο οποίος, ως γνωστόν, την Τρίτη άλωσε το Τορίνο, επικρατώντας με 2-1 της Γιουβέντους και προκρίθηκε στα ημιτελικά, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Βροχή από γκολ είχαμε στο ξεκίνημα του συγκλονιστικού αυτού αγώνα. Μόλις στο 4΄ ο Στέρλινγκ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ματς, με ωραία ενέργεια και εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ, ωστόσο ο Σον Χέουνγκ Μιν, σκόρερ και στο ματς του Λονδίνου, αξιοποίησε δύο… δώρα του Λαπόρτ και «γύρισε τούμπα» το παιχνίδι, σκοράροντας δις: στο 7΄ και στο 10΄.

Η Σίτι έβγαλε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και αντέδρασε άμεσα, στο 11΄, με τον Αγουέρο να στρώνει στον Μπερνάρντο Σίλβα και τον Πορτογάλο να ισοφαρίζει σε 2-2, με τη βοήθεια κόντρας στον Ρόουζ.

Το… παρανοϊκό ξεκίνημα ολοκληρώθηκε στο 21ο λεπτό, όταν από παράλληλο γύρισμα του Ντε Μπρόινε, ο Στέρλινγκ με πλασέ από πολύ πλάγια αριστερά νίκησε τον Γιορίς για το 3-2.

Στη συνέχεια το ματς εξελίχθηκε σε μονόλογο της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ιδιαίτερα στις αρχές του β΄ ημιχρόνου πίεσε ασφυκτικά, έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Στέρλινγκ και Ντε Μπρόινε και τελικά βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 59΄ με τον Αγουέρο.

Εντούτοις οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν φρόντισαν να «τελειώσουν» την πρόκριση και η Τότεναμ βρήκε απάντηση στο 73΄, με τον Γιορέντε να στέλνει με το σώμα τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από κόρνερ του Τρίπιερ.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι, αλλά ο διαιτητής είδε το βίντεο και μέτρησε το γκολ (4-3).

Η τελευταία πράξη του «θρίλερ» παίχτηκε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Στέρλινγκ από πάσα του Αγουέρο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα και οι οπαδοί της Σίτι ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, όμως με παρέμβαση του VAR ο Αργεντινός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, το γκολ ακυρώθηκε και η Τότεναμ πήρε μία επική πρόκριση.

Κίτρινες: Σισοκό, Σον (χάνει τον πρώτο ημιτελικό), Ρόουζ, Γουανιάμα

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Μεντί (84΄ Σανέ), Κομπανί, Λαπόρτ, Γουόκερ, Γκιντογκάν, Ντε Μπρόινε, Νταβίντ Σίλβα (63΄ Φερναντίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα, Αγουέρο, Στέρλινγκ

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Λιορίς, Ρόουζ (90΄+ Σάντσες), Αλντερβάιρελντ, Βερντόνγκεν, Τρίπιερ, Γουανιάμα, Σισοκό (41΄ λ.τρ. Γιορέντε), Λούκας Μόουρα (82΄ Ντέιβις), Έρικσεν, Αλι, Σον

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης