Παίκτης της Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ και με τη… βούλα είναι ο Φρεντ. Ο διεθνής Βραζιλιάνος μέσος αποτελεί την πρώτη μεταγραφή της ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο και μάλιστα πήρε ειδική άδεια από τη «σελεσάο», προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, Γιουνάιτεντ και Σαχτάρ τα βρήκαν στα 62 εκατ. ευρώ, με τον Φρεντ να υπογράφει πενταετές συμβόλαιο και να αποταμιεύει έξι εκ. ευρώ τον χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φρεντ είναι 25 χρονών και γεννήθηκε στην πόλη Μπέλο Οριζόντε. Η πρώτη του ομάδα ήταν η Ατλέτικο Μινέιρο, με την οποία αγωνίστηκε από το 2003 έως το 2009. Την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή στην Πόρτο Αλέγκρε και τη σεζόν 2010-11 εντάχθηκε στην Ιντερνασιονάλ, με την οποία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Από το 2011 έως το 2013 αγωνίστηκε 33 φορές και σημείωσε 7 γκολ. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Σαχτάρ Ντόνετσκ την φανέλα της οποίας φόρεσε 110 φορές, σημειώνοντας 10 γκολ.

Με τη Σαχτάρ έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Ουκρανίας, τρία Κύπελλα και τέσσερα Σούπερ Καπ. Στο φετινό Champions League είχε ένα γκολ, απέναντι στην Ρόμα για τη φάση των “16”, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τους Ουκρανούς, μιας και η παρέα του Μανωλά προκρίθηκε χάρις στο εκτός έδρας γκολ (2-2).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την Εθνική Βραζιλίας έχει 8 συμμετοχές, ενώ αγωνίστηκε και στο πρόσφατο φιλικό με την Κροατία (μπήκε αλλαγή στο 82ο λεπτό).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης