Tην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποπομπή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος μίλησε φυσικά για την απόλυσή του από τους «κόκκινους διαβόλους», καθώς και για το μέλλον του.
Ο Πορτογάλος προπονητής δήλωσε πως η κατάκτηση της δεύτερης θέσης της Γιουνάιτεντ ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχει πετύχει στην καριέρα του. Μάλιστα, το εξήγησε λέγοντας: «Ο κόσμος ίσως σκεφτεί: ”αυτός είναι τρελός, έχει κερδίσει 25 τίτλους και λέει ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά του”. Το λέω αυτό γιατί ο κόσμος δεν ξέρει τι γίνεται στο παρασκήνιο».

Εν συνεχεία ο «Special One» άφησε να εννοηθεί πως δεν είχε τη στήριξη που χρειαζόταν: «Δεν είμαστε πια σε εποχή που ο προπονητής έχει τη δύναμη να τα κάνει όλα. Χρειάζεται δομή, χρειάζεται έναν σύλλογο οργανωμένο με έναν συγκεκριμένο τρόπο, να έχει έναν πρόεδρο, έναν CEO, έναν διευθύνοντα σύμβουλο, έναν αθλητικό διευθυντή και μετά έναν προπονητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
»Αυτή είναι η δομή μέσα από την οποία μπορείς να αντεπεξέλθεις σε όλα τα προβλήματα που φέρνει το μοντέρνο ποδόσφαιρο. Ένα κλαμπ πρέπει να είναι καλά οργανωμένο να διαχειριστεί όλες τις καταστάσεις, όπου ο προπονητής είναι μόνο προπονητής κι όχι ο άνθρωπος που προσπαθεί να διατηρήσει την πειθαρχία και να εκπαιδεύσει τους ποδοσφαιριστές».

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό, ο Μουρίνιο παραδέχθηκε πως η καλύτερη πορεία του ήταν αυτή με την Ίντερ, τονίζοντας: «Πρέπει να είμαι αντικειμενικός και να δείξω σεβασμό, διότι αυτή η ομάδα κέρδισε όλους τους τίτλους. Κατέκτησε το τρεμπλ, νίκησαν την καλύτερη ομάδα του κόσμου, την Μπαρτσελόνα (3-1), κέρδισαν την Μπάγερν Μονάχου στον τελικό. Πρέπει να πω πως ήταν η καλύτερη ομάδα, παρά το γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το ισπανικό πρωτάθλημα με ρεκόρ σε πόντους και γκολ».

Όσο για το προπονητικό του μέλλον, ο Πορτογάλος επισήμανε: «Θέλω να συνεχίσω να προπονώ. Είμαι πολύ νέος για να σταματήσω. Βρίσκομαι στον χώρο εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν έχω κλείσει ακόμα τα 56 μου. Θα παραμείνω στο κορυφαίο επίπεδο του αθλήματος, γιατί εκεί ανήκω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης