Πραγματοποιώντας επική ανατροπή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να κλέψει από την Παρί Σεν Ζερμέν το εισιτήριο που οδηγεί στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ρίχνοντας στο «καναβάτσο» τους γηπεδούχους, οι οποίοι για ακόμη μία χρονιά είδαν τα όνειρά τους για την κατάκτηση της κούπας με τα «μεγάλα αυτιά» να μετατρέπονται σε εφιάλτη.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λουκάκου, ο οποίος σκόραρε δις (2′, 30′) και λυτρωτή τον Ράσφορντ, ο οποίος σκόραρε από την άσπρη βούλα στις καθυστερήσεις, οι «κόκκινοι διάβολοι» πέρασαν νικηφόρα με 3-1 σκορ από την έδρα των πρωταθλητών Γαλλίας κι έτσι κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 από το πρώτο ματς, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τους «8» της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ των Παριζιάνων σημείωσε ο Μπερνάτ στο 12ο λεπτό, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε και δοκάρι.

 

Όπως και πριν από δύο χρόνια μετά το 4-0 επί της Μπαρτσελόνα, έτσι κι απόψε η Παρί δεν άντεξε το βάρος μίας φαινομενικά εύκολης πρόκρισης. Η πλάστιγγα της πρόκρισης άλλωστε είχε γυρίσει αρκετά προς το μέρος μετά τη νίκη με 2-0 που είχε σημειώσει στο «Ολντ Τράφορντ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λογάριαζε ωστόσο χωρίς τη Γιουνάιτεντ, η οποία, πήγε στο Παρίσι με χαμηλούς τόνους, έπαιξε πολύ έξυπνα και από τη στιγμή που προηγήθηκε πάρα πολύ γρήγορα με τον Λουκάκου (2΄), είχε όλο τον καιρό μπροστά της για να κυνηγήσει το θαύμα.

Ένα θαύμα που προς στιγμή έδειξε να απομακρύνεται, καθώς οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα αρκετά γρήγορα.

Η Παρί αντέδρασε, πήρε τον έλεγχο, έβαλε τη Μάντσεστερ στην εστία της και στο 12ο λεπτό βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, με σκόρερ τον Μπερνάτ, ο οποίος μετά από γύρισμα του Μπαπέ έκανε το 1-1.

Ο Σόλσκιερ έψαχνε εναγωνίως τον τρόπο να παγώσει τον ρυθμό και να κρατήσει την μπάλα, όμως η απουσία του Πογκμπά στην μεσαία γραμμή, όπως και η γενικότερη έλλειψη επιλογών ήταν εμφανείς.

Παρ’ όλα αυτά οι κόκκινοι διάβολοι κατάφεραν να ανακτήσουν το προβάδισμα, μπαίνοντας εκ νέου στο κόλπο της πρόκρισης με σκόρερ και πάλι τον Λουκάκου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπουφόν στο 30΄ και έκανε το 2-1 υπέρ της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος η Γιουνάιτεντ έπαιξε πολύ ψύχραιμα και έξυπνα. Έψαχνε για το γκολ της πρόκρισης με μεγάλη υπομονή, στάθηκε τυχερή στο 84΄ με την διπλή ευκαιρία της Παρί, αρχικά με τον Μπαπέ και στη συνέχεια με το δοκάρι του Μπερνάτ και στις καθυστερήσεις έφτασε στο 3-1, έστω κι αν για να συμβεί αυτό χρειάστηκε το VAR.

 

Κίτρινες: Σο – Ντι Μαρία, Παρέδες

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Μπουφόν, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Κέρερ (70΄ Παρέδες), Μαρκίνιος, Βεράτι, Μπαπέ, Ντι Μαρία, Ντάνι Άλβες, Μπερνάτ, Ντράξλερ (70΄ Μενιέ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μπαϊγί (36΄ Νταλότ), Λουκάκου, Ράσφορντ, Σμόλινγκ, Περέιρα (80΄ Τσονγκ), Φρεντ, Γιανγκ (87΄ Γκρίνγουντ), Σο, ΜακΤόμινι

Τα γκολ του αγώνα:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης