Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπαθεί να εντοπίσει τους οπαδούς της που έκαναν μέσω των social media ρατσιστική επίθεση στον Πολ Πογκμπά, εξαιτίας του πέναλτι που έχασε ο Γάλλος μέσος (σ.σ. απέκρουσε ο Ρουί Πατρίτσιο) στην χθεσινή ισόπαλη αναμέτρηση (1-1) με την Γουλβς.

«Τα άτομα που εξέφρασαν αυτές τις απόψεις δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες της μεγάλης ομάδας μας και είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών μας να καταδικάζουν αυτό και στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι «κόκκινοι διάβολοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού ή διακρίσεων και μια μακρόχρονη δέσμευση στην εκστρατεία εναντίον της μέσω της πρωτοβουλίας #AllRedAllEqual. Θα εργαστούμε για να εντοπίσουμε τους λίγους που εμπλέκονται σε αυτά τα επεισόδια και να πάρουμε τα πιο αυστηρά μέτρα που έχουμε στη διάθεσή μας. Επίσης, ενθαρρύνουμε τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αναλάβουν δράση σε αυτές τις περιπτώσεις» προσθέτει ο αγγλικός σύλλογος.

Ο αμυντικός Χάρι Μαγκουάιρ χαρακτήρισε το περιστατικό «αηδιαστικό» και κάλεσε εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να επαληθεύουν τους λογαριασμούς χρηστών, προκειμένου να αποτρέπουν την ανωνυμία.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να κάνουν κάτι γι’ αυτό» δήλωσε ο Μαγκουάιρ σε ένα tweet. «Κάθε λογαριασμός που ανοίγεται πρέπει να επαληθεύεται με άδεια διαβατηρίου / άδεια οδήγησης. Σταματήστε αυτούς που κάνουν πολλούς λογαριασμούς για να επιτίθενται στους ανθρώπους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επιθετικός Μάρκους Ράσφορντ έξέφρασε την αλληλεγγύη του στον συμπαίκτη του, γράφοντας στο twitter: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μια οικογένεια. Ο Πολ Πογκμπά είναι ένα τεράστιο κομμάτι αυτής της οικογένειας. Όταν κάνουν επίθεση σε αυτόν, επιτίθενται σε όλους μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης