Τα επεισόδια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της Κυριακής από τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία οδήγησε στην αναβολή του αγώνα της Premier League με τη Λίβερπουλ, καταδίκασε ο υπουργός Αθλητισμού της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και ο δήμαρχος του Μάντσεστερ.

Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ που διαμαρτύρονταν εναντίον των Αμερικανών ιδιοκτητών του συλλόγου, της οικογένειας Γκλέιζερ, εισέβαλαν στο γήπεδο, ενώ συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία του Μάντσεστερ δήλωσε ότι δύο αξιωματικοί τραυματίστηκαν με έναν από αυτούς να χρειάζεται νοσοκομειακή περίθαλψη αφού δέχθηκε επίθεση με ένα μπουκάλι και τραυματίστηκε στο πρόσωπο.

«Υπάρχουν άλλοι τρόποι να διαμαρτυρηθείτε και να ακουστεί η φωνή σας χωρίς να βλάψετε ή να θέσετε σε κίνδυνο άλλους», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού, Νάιτζελ Χάντλεστον.

«Κατανοούμε τις απογοητεύσεις, αλλά η βία από μια μικρή μειονότητα οπαδών στο Ολντ Τράφορντ χθες ήταν απαράδεκτη», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ, Άντι Μπάρνχαμ εξέφρασε υποστήριξη για τους σκοπούς των διαδηλωτών, αλλά επέκρινε τη βία.

«Κατανοώ πλήρως τις μακροχρόνιες ανησυχίες των υποστηρικτών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τόσο για την ιδιοκτησία όσο και για τη χρηματοδότηση του συλλόγου τους και για την ευρύτερη ποδοσφαιρική λειτουργία», είπε.

«Είναι σημαντικό να καταστεί σαφές ότι η πλειοψηφία των υποστηρικτών διαμαρτυρήθηκε ειρηνικά … ωστόσο, δεν υπάρχει δικαιολογία για τις ενέργειες μειοψηφίας που τραυμάτισαν αστυνομικούς και έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια άλλων», πρόσθεσε.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλίβερλι είπε ότι υπάρχει ανάγκη κατανόησης της διάθεσης των φιλάθλων.

«Εμείς δεν μπορούμε, δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε τις εικόνες που έχουμε δει σχετικά με την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο», είπε στο Sky News. «Αλλά πρέπει να κατανοήσουμε τις απογοητεύσεις που οι οπαδοί δεν έχουν μόνο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και με αρκετούς συλλόγους σε ολόκληρο το παιχνίδι».

Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση σχετικά με τον επαναπρογραμματισμό του αγώνα ή για τυχόν κυρώσεις για τα γεγονότα της Κυριακής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης