Για δεύτερη σερί χρονιά και τρίτη φορά την τελευταία τετραετία, η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το League Cup Αγγλίας.
Στον τελικό που έγινε την Κυριακή στο Γουέμπλεϊ, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε της Τσέλσι με 4-3 στα πέναλτι, αφού ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν 0-0, και πρόσθεσε το έκτο τρόπαιο της ιστορίας της στη διοργάνωση (πολυνίκης είναι η Λίβερπουλ με οκτώ κατακτήσεις).
Ο πρόσφατος διασυρμός (6-0) στο ματς πρωταθλήματος στο «Etihad» έκανε τους «μπλε» πολύ πιο προσεκτικούς.
Η Σίτι είχε την εδαφική υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει πολλές αξιόλογες φάσεις, ενώ από την πλευρά τους οι «μπλε» έψαξαν το γκολ με αντεπιθέσεις.
Έτσι το 0-0 ήταν μάλλον δίκαιο και δεν άλλαξε στο έξτρα ημίωρο, παρότι οι «πολίτες» είχαν στο δεύτερο μέρος της παράτασης δύο ευκαιρίες να πετύχουν το «χρυσό» γκολ.
Η διαδικασία των πέναλτι ξεκίνησε με τον Έντερσον να αποκρούει την εκτέλεση του Ζορζίνιο, όμως στη συνέχεια ο Κεπά νίκησε με τη σειρά του τον Σανέ.
Τελικά, το πέναλτι του Νταβίντ Λουίζ που σταμάτησε στο δοκάρι αποδείχθηκε καθοριστικό, καθώς οι Μπερνάρντο Σίλβα και Στέρλινγκ ευστόχησαν στις τελευταίες εκτελέσεις και χάρισαν το τρόπαιο στη Σίτι.
ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Ρίντιγκερ, Έμερσον, Ζορζίνιο, Καντέ, Μπάρκλεϊ (89′ Λόφτους-Τσικ), Ουίλιαν (96′ Ιγκουαΐν), Αζάρ, Πέδρο (79′ Χάντσον-Οντόι)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Ζιντσένκο, Λαπόρτ (46′ Κομπανί), Οταμέντι, Γουόκερ, Φερναντίνιο (91′ Ντανίλο), Νταβίντ Σίλβα (79′ Γκιουντογκάν), Ντε Μπράινε (85′ Σανέ), Μπερνάντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης