Το ντέρμπι του Μάντσεστερ ανάμεσα στη Γιουνάιτεντ και τη Σίτι, είναι μία από τις παραδοσιακές αναμετρήσεις του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η αντιπαλότητα των δύο συλλόγων και κυρίως των φιλάθλων τους, είναι παροιμιώδης, όμως σε συνθήκες όπως αυτές που βιώνει η ανθρωπότητα από την πανδημία του κορωνοϊού, παρατηρείται μια… αυτόματη εμφάνιση της αλληλεγγύης και της ενότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της αγγλικής μεγαλούπολης με τους «κόκκινους διάβολους» και τους «πολίτες» να ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον κορωνοϊό.

Στο πλαίσιο αυτό, οι διοικήσεις των δύο ιστορικών σωματείων, ανακοίνωσαν την από κοινού προσφορά 100.000 λιρών (σ.σ. 108.000 ευρώ) στις τράπεζες τροφίμων του Μάντσεστερ.

Πρόκειται για μία ενέργεια, που ακολουθεί την πρωτοβουλία των υποστηρικτών των δύο συλλόγων, που αποφάσισαν, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, να οργανώσουν μια πρόσκληση για δωρεές, έτσι ώστε να βοηθήσουν τις 19 ενώσεις που εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση στον ευρύτερο τομέα του Μάντσεστερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε υπερήφανοι για τον ρόλο που έχουν οι υποστηρικτές μας στη βοήθεια των τοπικών τραπεζών τροφίμων, καθώς αυτές οι φιλανθρωπικές οργανώσεις κινδυνεύουν να τεθούν υπό πίεση από την αυξημένη ζήτηση λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού», αναφέρεται σε σχετική -κοινή- ανακοίνωση των δύο συλλόγων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης