Ο αγώνας ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης που διεξήχθη στο «Άνφιλντ» στις 11 Μαρτίου για τους «16» του Champions League οδήγησε στο θάνατο λόγω του κορωνοϊού τουλάχιστον 41 πολίτες.

Όπως αναφέρουν οι «Sunday Times» την περίοδο που διεξήχθη το ματς τα μέτρα στην Αγγλία ήταν… χαλαρά με αποτέλεσμα 3.000 Ισπανοί να βρεθούν στο γήπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με δεδομένο ότι η Ισπανία βρισκόταν μία εβδομάδα μπροστά στην πανδημία η παρουσία των Μαδριλένων έφερε έξαρση του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πλέον το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η τέταρτη χώρα σε κρούσματα παγκοσμίως με 258.059, ενώ 36.757 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι Times εξηγούν πώς το Edge Health έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα, μελετώντας μοντέλα δεδομένων και τα αποτελέσματα της επέλασης του COVID-19, 25 με 35 μέρες μετά την διεξαγωγή της αναμέτρησης Λίβερπουλ-Ατλέτικο.

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Ισπανία τότε είχε 640.000 κρούσματα σε αντίθεση με τα 100.000 στην Βρετανία, αλλά ήταν μόλις μια εβδομάδα μπροστά στην εξάπλωση του ιού. Σύμφωνα με αναλυτές του εθνικού συστήματος υγείας της Αγγλίας και ένα μοντέλο που εφαρμόζουν, ο αγώνας αυτός και το φεστιβάλ του Τσέλτεναμ συνδέονται αντίστοιχα με τουλάχιστον 41 και 37 θύματα, σε διάστημα από 25 ή 35 ημερών αργότερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης