Η Λίβερπουλ προχώρησε σε σημαντική ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της με την υπογραφή του Ελβετού, Σερντάν Σακίρι, από την Στόουκ Σίτι, τον οποίο και «δέσμευσε» με πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές, αλλά τα τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για πενταετή σύμβαση, αφού πρώτα η Λίβερπουλ πλήρωσε τη ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 13,5 εκατομμυρίων λιρών (17,86 εκατομμύρια δολάρια).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ένας τεράστιος σύλλογος με μεγάλη ιστορία, μεγάλους παίκτες και ένα φανταστικό προπονητή (σ.σ. Γιούργεν Κλοπ). Γι ‘αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ», δήλωσε ο 26χρονος μεσοεπιθετικός στην επίσημη ιστοσελίδα των «κόκκινων».

Στο τρέχον Μουντιάλ ο Σακίρι ήταν βασικός σε όλα τα παιχνίδια της Ελβετίας, η οποία αποκλείστηκε από τη Σουηδία στη φάση των «16», ενώ σημείωσε 21 γκολ σε 74 συμμετοχές με τη χώρα του, συμπεριλαμβανομένου του νικητήριου τέρματος απέναντι στην Σερβία στη φάση των ομίλων.

Ο ταλαντούχος παίκτης αποτελεί την τρίτη μεταγραφή του καλοκαιριού για την Λίβερπουλ, μετά τους Φαμπίνιο και Νάμπι Κεϊτά. «Ο Σακίρι είναι παίκτης που κάνει μεγάλη διαφορά στην ομάδα, γιατί μπορεί να χωρέσει σε τόσα πολλά σημεία στο σύστημά μας. Αυτός μας δίνει μεγαλύτερη ευελιξία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κλοπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σακίρι ξεκίνησε την καριέρα του στη Βασιλεία, ενώ εντάχθηκε στη Μπάγερν Μονάχου το 2012. Μετά από 2.5 χρόνια στην Μπουντεσλίγκα πέρασε ένα εξάμηνο στην Ίντερ, ενώ στο βιογραφικό του μετράει πρωταθλήματα σε Ελβετία και Γερμανία, όπως και την κατάκτηση του Champions League με τη Μπάγερν το 2013.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης