Την ευκαιρία να διεκδικήσει την κούπα με τα μεγάλα… αυτιά θα έχει η Λίβερπουλ το βράδυ της 26ης Μαΐου στο Ολιμπίνσκι του Κιέβου, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια και συγκεκριμένα τον χαμένο τελικό της Αθήνας.

Οι «ρεντς» ηττήθηκαν με 4-2 από τη Ρόμα, στον αγώνα ρεβάνς για την ημιτελική φάση του Τσαμπιονς Λιγκ, που διεξήχθη την Τετάρτη στο «Ολίμπικο», ωστόσο χάρη στη νίκη της με 5-2 στο «Άνφιλντ» κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό, όπου και θα αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Ντι Φραντσέσκο ξύπνησε στα τελευταία λεπτά και «άγγιξε» ένα ακόμη θαύμα μετά από αυτό που πέτυχε με την Μπαρτσελόνα (έστω για να στείλει το ματς στην παράταση), αλλά το συγκρότημα του Κλοπ ήταν αυτό που πανηγύρισε την πρόκριση και θα διεκδικήσει το 6ο ευρωπαϊκό της ιστορίας του.

Οι «Ρωμαίοι» μπήκαν… φουριόζοι στο ματς, με στόχο να αιφνιδιάσουν, ωστόσο οι Άγγλοι φρόντισαν πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου να τους «κόψουν τις διαθέσεις».

Με το 9ο του τέρμα στα 8 τελευταία ματς, ο Σάντιο Μανέ έβαλε μπροστά τους «κόκκινους» στο 9΄ και παρά την τυχερή ισοφάριση των γηπεδούχων στο 15΄ με το αυτογκόλ του Μίλνερ, στο 25΄ ο Τζεορτζίνιο Βαϊνάλντουμ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με το πρώτο του εκτός έδρας γκολ από τις 17 Μαΐου του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρόμα κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει στο 52΄ με το πλασέ του Τζέκο, έχασε δύο-τρεις καλές ευκαιρίες στη συνέχεια και στο 86΄ ο Ναϊνγκολάν με φοβερό σουτ «έγραψε» το 3-2.

Ο ίδιος παίκτης στις καθυστερήσεις με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με τους γηπεδούχους να αποχαιρετούν τη διοργάνωση με «ψηλά το κεφάλι» και τους Άγγλους να πανηγυρίζουν…

Άξιο αναφοράς πάντως είναι το γεγονός ότι η Ρόμα δικαιούταν να κερδίσει ακόμη ένα πέναλτι.

Πιο συγκεκριμένα στο 63′ μετά το κοντινό σουτ του Ελ Σααραουί η μπάλα, έχοντας κατεύθυνση προς τα δίχτυα, χτύπησε στο χέρι του Αλεξάντερ-Άρνολντ, με τον Σκόμινα πάντως να μην βλέπει την παράβαση.


Κίτρινες
: Φλορέντσι, Μανωλάς – Λόβρεν, Ρόμπερτσον

ΡΟΜΑ (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάτσιο, Κολάροφ, Ντε Ρόσι (69΄ Γκοναλόν), Ναϊνγκολάν, Πελεγκρίνι (53΄ Ουντέρ), Σικ, Ελ Σαράουι (75΄ Αντονούτσι), Τζέκο.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούρκεν Κλοπ): Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Σαλάχ, Μανέ (83΄ Κλαβαν), Φιρμίνο (87΄ Σολάνκε).


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης