Tην άποψή του ότι ο τίτλος του πρωταθλητή της Premier League πρέπει να δοθεί στην Λίβερπουλ, ακόμη και στην περίπτωση μη ολοκλήρωσης της σεζόν, λόγω του κορωνοϊού, εξέφρασε ο πρώην τεχνικός των «κόκκινων», Ζεράρ Ουγιέ.

Η ομάδα του Μέρσεϊσάιντ προπορεύεται με 25 βαθμούς από τους αντιπάλους της, ενώ απομένουν 9 αγώνες για τη λήξη της περιόδου, η οποία διακόπηκε στις 9 Μαρτίου εξαιτίας της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Ουγιέ, ο οποίος είχε οδηγήσει την Λίβερπουλ στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας και του UEFA, το 2001, στη διάρκεια των 6 ετών που πέρασε στο «Άνφιλντ», η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αξίζει να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν η πρώην ομάδα του πρέπει να πάρει τον πρώτο της τίτλο μετά το 1990, ο Γάλλος παλαίμαχος προπονητής τόνισε στο TalkSport: «Οπωσδήποτε. Αυτό έκαναν και στη Γαλλία. Έδωσαν τον τίτλο στην Παρί Σεν Ζερμέν. Είχε προβάδισμα 12 βαθμών και νομίζω ότι η Λίβερπουλ χρειαζόταν μόλις 2 νίκες για να “σφραγίσει” τον τίτλο.

Εάν υπήρχε μία διαφορά, ίσως δύο ή τριών βαθμών, τότε θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι όλα θα ήταν ανοιχτά, αλλά με 25 βαθμούς προβάδισμα δεν υπάρχει περίπτωση να μην στεφθεί πρωταθλήτρια. Το αξίζει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ουγιέ, ο οποίος αυτή την περίοδο είναι σύμβουλος του προέδρου της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολάς, πρόσθεσε ότι η Premier League θα πρέπει να ακολουθήσει τις εντολές της κυβέρνησης για το αν θα ξεκινήσει και πάλι.

«Νομίζω ότι πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες της κυβέρνησης. Εάν αυτή αποφασίσει ότι πρέπει να σταματήσει, τότε αυτό πρέπει να τηρηθεί», εξήγησε και κατέληξε: «Δεύτερον, ίσως να πρέπει να περιμένουμε λίγο, διότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα είναι η κατάσταση στις επόμενες 2-3 εβδομάδες».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης