Σε ηλικία 74 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο άλλοτε αρχηγός της Λίβερπουλ, Τόμι Σμιθ. Ο εκλιπών είχε πανηγυρίσει εγχώριους τίτλους κι ευρωπαϊκό τρόπαιο με τους «κόκκινους» και έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους πιο σκληρούς παίκτες στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ο Σμιθ, γνωστός στους οπαδούς της Λίβερπουλ ως «Anfield Iron» (ο Ατσάλινος του Άνφιλντ), έπαιξε σε 638 αγώνες με την φανέλα του συλλόγου του Μερσεϊσάιντ και στο διάστημα που αγωνίστηκε (1962-1978) πανηγύρισε 4 τίτλους, ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1977, δύο Κύπελλα UEFA, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης και δύο Κύπελλα Αγγλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν αρχηγός της Λίβερπουλ για 3 χρόνια και πέτυχε 48 γκολ, ένα εκ των οποίων στον τελικό του 1977 με την Γκλάντμπαχ, όπου η αγγλική ομάδα επικράτησε με 3-1 και σήκωσε το πρώτο κύπελλο πρωταθλητριών στην Ιστορία της.

Έχοντας ενταχθεί στο κλαμπ ενώ ακόμη πήγαινε στο σχολείο, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα από τον θρυλικό προπονητή, Μπιλ Σάνκλι, και γρήγορα απέκτησε την φήμη ως ένας από τους πιο σκληρούς ποδοσφαιριστές, κυρίως για τον τρομακτικό τρόπο με τον οποίο έκανε τάκλιν!

Ο Σμιθ διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ το 2014, αφού πρώτα φρόντισε τη σύζυγό του, Σουζάν, η οποία πέθανε από την ίδια ασθένεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης