Μπορεί να έχασε στον πρώτο ημιτελικό στο «Καμπ Νου» με 3-0, όμως η Λίβερπουλ απάντησε στο «Άνφιλντ» με σκορ 4-0 και έγραψε ιστορία, καθώς επέστρεψε από την… κόλαση και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League. Για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ από δύο γκολ σημείωσαν οι Οριγκί (7’, 79’) και Βαϊνάλντουμ (54’, 56’).  

Οι «ρεντς» γνώριζαν ότι σχεδόν είχαν αποκλειστεί, όμως έκαναν το «Άνφιλντ» να μοιάζει με… κατηφόρα, διέσυραν την Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε και έγραψαν μία ποδοσφαιρική ιστορία βγαλμένη από τα ομορφότερα αγγλικά παραμύθια, την ώρα που οι Καταλανοί ζούσαν έναν εφιάλτη που τελείωσε συνοδευόμενος από έναν ταπεινωτικό  αποκλεισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τις σημαντικές απουσίες των Σαλάχ και Φιρμίνο οι «κόκκινοι» του Κλοπ έγραψαν έπος που δεν φανταζόταν ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός τους και θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League, όντας η πρώτη φιναλίστ του μεγάλου τελικού της 1ης Ιουνίου στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης.

Άσχετα με το ποια θα είναι η αντίπαλος των «κόκκινων» στον τελικό (Άγιαξ ή, Τότεναμ), μετά από αυτό που έγινε απόψε στο «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ δικαιωματικά θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η Λίβερπουλ μπήκε… με φόρα από την αρχή και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την παρέα του Μέσι και να σκοράρει ένα γρήγορο γκολ. Μόλις στο 7’ οι Άγγλοι προηγήθηκαν Ο Μανέ πέρασε κάθετα στον Χέντερσον, εκείνος απέφυγε τον Πικέ και έκανε το πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε ασταθώς και ο Οριγκί από κοντά σημείωσε το 1-0.

Οι «κόκκινοι» απείλησαν εκ νέου τρία λεπτά μετά, με τον Μανέ να πέφτει στο έδαφος και τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι. Η Μπαρτσελόνα ισορρόπησε στη συνέχεια και πλησίασε στο γκολ, όμως στο 14’ ο Άλισον έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ το σουτ του Μέσι. Κουτίνιο και Μέσι είχαν ακόμα δύο καλές στιγμές πριν συμπληρωθεί το εικοσάλεπτο, ενώ οι Καταλανοί ένιωθαν να μην απειλούνται λόγω του σκορ του πρώτου ματς.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να καταγράφουν από μία καλή φάση και το 1-0 να μην αλλάζει.

Το έπος ξεκίνησε να γράφεται πριν αρχίσει το δεύτερο μέρος, καθώς ο Κλοπ πέρασε στο γήπεδο τον Βαϊνάλντουμ πριν τη σέντρα του 45λεπτου. Αυτή η αλλαγή άλλαξε το ρου, καθώς ο άσος της Λίβερπουλ σκόραρε δύο φορές και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ματς!

Στο 54′ ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Βαϊνάλντουμ σκόραρε και πανηγύρισε το 2-0, ενώ μόλις δύο λεπτά μετά έγινε από σέντρα του Σακίρι από τα αριστερά, ο Ολλανδός εκτέλεσε τον Τερ Στέγκεν και πέτυχε το Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα 4-0!

Στο 69′ ο Μέσι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Άλισον και τελικά η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της με ένα ακόμα γκολ, που της έδωσε και την πρόκριση. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά πιάνοντας κοιμώμενη την άμυνα της Μπαρτσελόνα και ο Ντιβοκ Οριγκί με το δεξί έστειλε την Λίβερπουλ στον τελικό, σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις εξέδρες του «Άνφιλντ».

Να σημειωθεί ότι ο Οριγκί δεν είχε σκοραρει ποτέ στο Champions League, με τον Βέλγο διεθνή φορ να γίνεται ο 50ος διαφορετικός σκόρερ της Λίβερπουλ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Λιβερπουλ – Μπαρτσελόνα 4-0 (Cosmote Sport 1)

Γκολ: 7′ Οριγκί, 54′, 56′ Βαϊνάλντουμ, 79′ Οριγκί

 

 

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Φαμπίνιο, Μάτιπ – Μπουσκέτς, Ράκιτιτς

Κόκκινες κάρτες:

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (46′ Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ, Σακίρι (90′ Στάριτζ), Οριγκί (85′ Γκόμες), Μανέ.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (86′ Μάλκολμ), Βιδάλ (74′ Αρτούρ), Κουτίνιο (60′ Σεμέδο), Σουάρες, Μέσι.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης