Μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία των κυπέλλων Ευρώπης έλαβε χώρα την Πέμπτη στο «Άνφιλντ» με πρωταγωνίστρια τη Λίβερπουλ σε ένα ασύλληπτο πραγματικά παιχνίδι, που θύμισε την αλησμόνητη βραδιά της Κωνσταντινούπολης (σ.σ.: οι ρεντς έχαναν με 3-0 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2005 από τη Μίλαν, ωστόσο ισοφάρισαν και κατέκτησαν το τρόπαιο στα πέναλτι).

Η αγγλική ομάδα, αν και βρέθηκε να χάνει με 1-3 από την Ντόρτμουντ, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και επικράτησε με 4-3 της πρώην ομάδα του προπονητή της, Γκιούργκεν Κλοπ, κάνοντας έτσι πραγματικότητα ένα ποδοσφαιρικό θαύμα, που της έδωσε το εισιτήριο για τους «4» του Europa League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, τα δύο γρήγορα γκολ των Γερμανών (Μχιταριάν 5΄, Ομπαμεγιάνγκ 9΄) έφεραν την ομάδα του Τούχελ σε «θέση οδηγού», μετά το 1-1 της περασμένης εβδομάδας στην Βεστφαλία.

Στο 48΄ ο Οριγκί έδωσε ελπίδες στους γηπεδούχους, αλλά στο 57΄ το γκολ του Ρόις φάνηκε να «κλειδώνει» την υπόθεση πρόκριση για τους φιλοξενούμενους.

Οι «κόκκινοι» ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Κουτίνιο στο 66΄ μείωσε σε 2-3 και στο 78΄ ο Σακό με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια και στα τελευταία λεπτά το ματς έγινε… ροντέο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι τα έδωσαν όλα και κατάφεραν στις καθυστερήσεις (90+1΄) με την κεφαλιά του Λόβρεν ολοκλήρωσαν το θαύμα αφήνοντας 11 αγάλματα στον αγωνιστικό χώρο (σ.σ. οι παίκτες της Ντόρτμουντ).

Όλα τα γκολ του αγώνα

Λίβερπουλ-Ντόρτμουντ 4-3

Κίτρινες: Χούμελς, Πίστσεκ, Σμέλτσερ

Γκολ:
48′ Όριτζι, 66′ Κουτίνιο, 78′ Σακό, 90+1′ Λόβρεν – 5′ Μχιταριάν, 9′ Ομπαμεγιάνγκ, 57′ Ρόις

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κλοπ): Μινιολέ, Λόβρεν, Σακό, Κλάιν, Λαλάνα (62΄ Άλεν), Κουτίνιο, Τσαν (80΄ Λούκας), Φιρμίνο (62΄ Στάριτζ), Μίλνερ, Οριγκί, Μορένο

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Τούχελ): Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Ρόις (82΄ Ράμος), Μχιταριάν, Καγκάουα (77΄ Γκίντερ), Ομπαμεγιάνγκ, Χούμελς, Κάστρο (82΄ Γκιουντογκάν), Βάιγκλ, Σμέλτσερ

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης