Το εμφατικό 5-2 της Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο αγώνα της με τη Λίβερπουλ στο «Anfield», δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους «reds» πριν απ’ την αυριανή (15/3, 22:00) ρεβάνς για τη φάση των «16» του Champions League. Παρόλα αυτά ο Γιούργκεν Κλοπ τόνισε πως η ομάδα του θα εξαντλήσει κάθε ελπίδα που έχει στο δεύτερο ματς στο «Santiago Bernabeu», ακόμη κι αν δεν έχει πάνω από 1% πιθανότητες για να φέρει τα… πάνω-κάτω.

«Είπα πριν από τρεις εβδομάδες μετά την ήττα μας στο “Anfield” πως η Ρεάλ πέρασε. Τώρα είμαστε εδώ και έχουμε ένα ματς να δώσουμε. Εάν υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα πρόκρισης, οφείλουμε να προσπαθήσουμε. Εάν μπορούμε να εκπλήξουμε τους εαυτούς μας αρνητικά, μπορούμε να τους εκπλήξουμε και θετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι προφανές πως δεν έχουμε έρθει εδώ για να πούμε στην Ρεάλ “Προσέξτε, ερχόμαστε” αλλά είμαστε εδώ για να πάρουμε τη νίκη» τόνισε ο Κλοπ και πρόσθεσε: «Οι αντεπιθέσεις στο δεύτερο μέρος ήταν πρόβλημα για εμάς στον πρώτο αγώνα. Δεν μπορούμε να περιορίσουμε τον Βινίσιους ή τον Μπενζεμά όλη την ώρα αλλά για μεγάλο διάστημα το κάναμε. Τακτικά, θα πρέπει να είμαστε σούπερ ενεργητικοί, με ή χωρίς τη μπάλα.

Η πίεσή μας στο κέντρο θα πρέπει να είναι εξαιρετική. Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε ρίσκα αλλά να αποφύγουμε τις αντεπιθέσεις τους. Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε, είναι προτιμότερο αυτό από μία κατάσταση όπου μπορείς να χάσεις τα πάντα.

Μπορούμε να χάσουμε ένα ματς, το έχουμε αισθανθεί αυτό στο παρελθόν, δεν μας αρέσει αυτό. Μπορείς να δεχτείς ένα ισχυρό χτύπημα εδώ. Θα προτιμούσα τη θέση του Κάρλο (σ.σ. Αντσελότι), που έχει να αμυνθεί αβαντάζ τριών γκολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παίκτες της Ρεάλ δεν χάνουν ποτέ την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, αυτό είναι τεράστιο χάρισμα για μία ομάδα. Δεν υπάρχει κάτι για να μπει στο μυαλό τους και να τους επηρεάσει αρνητικά. Τους θαυμάζω για αυτό. Έχει να κάνει με τη νοοτροπία τους, έχουν τον σεβασμό μου, είναι φανταστική ομάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης