Κατηγορηματικά αντίθετος με την αλλαγή στο format του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τη διεξαγωγή του κάθε δύο χρόνια, εμφανίστηκε ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή (10/09) ενόψει του σαββατιάτικου (11/09) αγώνα με τη Λιντς, υπογραμμίζοντας πως η συγκεκριμένη πρόταση δεν είναι παρά μία ευκαιρία για περισσότερα έσοδα, εις βάρος της υγείας των παικτών.

Ο Γερμανός τεχνικός τόνισε αρχικά πως «…δεν υπάρχει άλλο άθλημα στον κόσμο με τόσο αμείλικτο ημερολόγιο. Όλοι ξέρουμε γιατί συμβαίνει αυτό. Ό,τι και να λένε οι άνθρωποι ότι πρόκειται για παροχή ευκαιριών σε διαφορετικές χώρες, τελικά όλα έχουν να κάνουν με τα λεφτά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία ο προπονητής της Λίβερπουλ επισήμανε: «Αυτό είναι εντάξει. Αλλά στο τέλος, κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να αρχίσουν να καταλαβαίνουν, ότι χωρίς τους παίκτες -τα πιο σημαντικά “συστατικά” αυτού του υπέροχου παιχνιδιού- δεν μπορούμε να το παίξουμε. Κανείς δεν είναι πιο σημαντικός από τους παίκτες.

Φανταστείτε αν κάθε δύο χρόνια γίνεται ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και θα υπάρχει παράλληλα κι ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάθε δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι οι κορυφαίοι παίκτες θα έχουν μόνο ένα διάλειμμα τριών εβδομάδων κάθε χρόνο;».

Αντίστοιχα αρνητικός με την ιδέα ήταν απ’ την πλευρά του κι ο προπονητής της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, υπογραμμίζοντας ότι ήδη οι σύλλογοι δυσκολεύονταν να επανεντάξουν τους παίκτες που έχασαν στα διεθνή παιχνίδια, τόσο σύντομα μετά την έναρξη της σεζόν, ειδικά μετά τη διεξαγωγή του Euro και του Copa America.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχτώ γιατί ο κόσμος θέλει να δει τους κορυφαίους παίκτες στο γήπεδο. Αν αυξήσουμε μόνο τα παιχνίδια, αυτό δεν θα συμβεί», δήλωσε ο Γερμανός προπονητής των «μπλε» σε συνέντευξη Τύπου και κατέληξε:

«Στο τέλος, δεν θα έχουμε τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις. Κι αυτό δεν είναι προς όφελος του παιχνιδιού. Ανησυχώ περισσότερο για την πραγματική κατάσταση, παρά για μια… επανάσταση με ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης