Του Ανδρέα Αθανασούλη

Η Άστον Βίλα υποδέχεται τη Λίβερπουλ (21:45, Cosmote Sport 8) στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας σε ένα αγώνα ειδικών συνθηκών, καθώς για τους «χωριάτες» δεν θα αγωνιστεί κανένας παίκτης της πρώτης ομάδας, ενώ δεν θα εμφανιστούν στο «Βίλα Παρκ» ούτε ο προπονητής, ούτε κάποιο άλλο μέλος του σταφ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού, σύσσωμη η πρώτη ομάδα των «βίλανς» έχει τεθεί σε απομόνωση, ωστόσο το παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά, καθώς στο καταστατικό της διοργάνωσης έχει προβλεφθεί ότι σε τέτοιες καταστάσεις οι ομάδες υποχρεούνται να αγωνιστούν είτε με την Κ23, είτε με την ομάδα νέων.

Οι Άγγλοι κατέληξαν σε αυτή τη διαδικασία, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολών λόγω του φορτωμένου προγράμματος των ομάδων, αλλά και της φύσης της διοργάνωσης. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα τέλη του μήνα (23/1) έχει προγραμματιστεί ο τέταρτος γύρος, κάτι που σημαίνει ότι οποιεσδήποτε αναβολές ή εκκρεμότητες θα τίναζαν τη διοργάνωση στον αέρα.

Έτσι η ομάδα του Μπέρμιγχαμ θα παραταχθεί απόψε με προπονητή τον επικεφαλής της Κ23, Μαρκ Ντιλέινι, ο οποίος θα χρησιμοποιήσει τους παίκτες της αντίστοιχης ομάδας που αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ 2, επιστρατεύοντας παράλληλα ποδοσφαιριστές από τις μικρότερες ηλικιακά ομάδες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι ανάμεσα στη Βίλα και την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ δεν είναι ειδικών συνθηκών μόνο γι΄ αυτόν τον λόγο. Οι «clarets and blue» έχουν κάνει από πέρυσι δύο… χοντρά χουνέρια στους «ρεντς», οι οποίοι έχουν απόψε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν το αίμα τους πίσω!

Πέρυσι στον προημιτελικό του Λιγκ Καπ η Λίβερπουλ διασύρθηκε με 5-0 από την Άστον Βίλα, καθώς αγωνίστηκε επίσης με παίκτες από την Κ23, καθώς η πρώτη ομάδα βρισκόταν στο Κατάρ για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Η Αγγλική Ομοσπονδία τότε έκρινε ότι η διοργάνωσή της ήταν πιο σημαντική από το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και δεν άλλαξε ημερομηνία στο ματς του Λιγκ Καπ, με αποτέλεσμα να έρθει το τελικό αποτέλεσμα και ο αποκλεισμός των «ρεντς».

Κι αν το περσινό δεν ήταν έκπληξη, φέτος η Βίλα ντρόπιασε τον Γιούργκεν Κλοπ διασύροντας τη Λίβερπουλ με το ιστορικό 7-2 (!) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του «Άνφιλντ» έγραψε αρνητικό ρεκόρ, καθώς έγινε η πρώτη εν ενεργεία πρωταθλήτρια που δέχθηκε επτά γκολ μετά το μακρινό 1963!

Η Λίβερπουλ βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, έχει τη Βίλα στο… καναβάτσο και δεν αποκλείεται να ψάξει… εκδίκηση. Να σημειωθεί ότι η Λίβερπουλ αναμένεται να παίξει με τη βασική της ενδεκάδα, καθώς η επόμενη υποχρέωσή της είναι στις 17 του μήνα απέναντι στη Γιουνάιτεντ και ο Κλοπ δεν θα ήθελε να κρατήσει τους παίκτες του χωρίς ματς για 13 μέρες. Παράλληλα οι «ρεντς» ψάχνουν ένα ματς για να σκοράρουν πολύ και να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο, καθώς προέρχονται από τις ισοπαλίες με Γουέστ Μπρομ (1-1) και Νιούκαστλ (0-0) και την ήττα με 1-0 από τη Σαουθάμπτον. Η τελευταία τους νίκη μάλιστα ήταν το 0-7 απέναντι στην… κανονική Κρίσταλ Πάλας.

Λέτε απόψε να ψάχνουμε για το πότε μπήκαν 10+ γκολ από μία ομάδα σε αυτό το επίπεδο;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης