Ενας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που φόρεσαν τη φανέλα της Λίβερπουλ, ο Τόμι Λόρενς, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που δεν έλειπε σχεδόν ποτέ από την ενδεκάδα των «κόκκινων» την περίοδο που επέστρεψαν στα «σαλόνια» της πρώτης κατηγορίας μετά από την περιπέτειά τους τη δεκαετία του 1950.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί των ένδοξων ημερών του Μπιλ Σάνκλι, ο Λόρενς ήταν βασικός γκολκίπερ της Λίβερπουλ την εξαετία 1963-1969 διάστημα στο οποίο είχε χάσει μόνο 5 αγώνες (!) κατακτώντας δύο πρωταθλήματα (1964, 1966) καθώς και το πρώτο Κύπελλο της Ιστορίας του συλλόγου το 1965. Ηταν επίσης μέλος της ομάδας που έφτασε στον τελικό Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1966 και ηττήθηκε 2-1 από τη Ντόρτμουντ στην παράταση.

Ο Λόρενς ήταν Σκωτσέζος, γεννημένος στις 14 Μαϊου του 1940 και τον φώναζαν «Ιπτάμενο γουρούνι» επειδή είχε βαρύ σκαρί κι αυτό έκανε ιδιαίτερα θεαματικές τις βουτιές του στη μικρή περιοχή όπου τις εποχές εκείνες μαζευόταν μπόλικη λάσπη.

«Οι σκεψεις όλων στον σύλλογο βρίσκονται στην οικογένεια και τους φίλους τού Τόμι σ΄αυτήν τη δύσκολη στιγμή» αναφέρει η Λίβερπουλ στην οποία αγωνίστηκε από το 1957 έως το 1971 αφήνοντας στον πάγκο τον νεαρό τότε, Ρέι Κλέμενς, που τον αντικατέστησε από το 1970 και έμελε να τον ξεπεράσει ως ο πιο επιτυχημένος τερματοφύλακας στην Ιστορία των «κόκκινων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης