Την Πέμπτη (8/8) ολοκληρώθηκε η θερινή μεταγραφική περίοδος στην Premier League και οι κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την τελευταία ημέρα του… παζαριού «εκτόξευσαν», σύμφωνα με τα στοιχεία της Deloitte, το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε στη διάρκεια του καλοκαιριού στο 1,41 δισεκατομμύριο λίρες! Μάλιστα, το νούμερο αυτό απείλησε το ρεκόρ που σημειώθηκε το 2017, όταν διατέθηκε 1,43 δισ. λίρες για μεταγραφές.

Τα χρήματα που δαπανήθηκαν μόνο κατά την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου από τους συλλόγους της μεγάλης κατηγορίας της Αγγλίας ήταν 170 εκατομμύρια λίρες. Αυτά αφορούν μόλις 18 μεταγραφές, αριθμός που είναι ο μικρότερος για την τελευταία ημέρα της θερινής μεταγραφικής περιόδου από το 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 34 εκατομμύρια λίρες που δαπάνησε η Έβερτον για την απόκτηση του Άλεξ Ιβόμπι από την Άρσεναλ ήταν η μεγαλύτερη συμφωνία εντός του «νησιού», την ώρα που η πιο δαπανηρή μεταγραφή ήταν αυτή που έστειλε τον Ρομέλου Λουκάκου από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ίντερ έναντι 74 εκατομμυρίων λιρών.

Η Άρσεναλ διέθεσε τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές στην Αγγλία, καθώς δαπάνησε 155 εκατομμύρια λίρες. Την τελευταία ημέρα της θερινής περιόδου, οι «κανονιέρηδες» απέκτησαν τον Κίεραν Τίρνεϊ από τη Σέλτικ έναντι 25 εκατομμυρίων λιρών και τον Νταβίντ Λουίζ από την Τσέλσι με 8 εκατομμύρια λίρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης