Μείζον πρόβλημα προέκυψε με τη διεξαγωγή του αγώνα Λειψία-Λίβερπουλ (16/2) για τη φάση των «16» του Champions League, καθώς οι αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στους «ρεντς» σε γερμανικό έδαφος!

Επί της ουσίας πρόκειται για μια πρώτη τοποθέτηση από εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας, ο οποίος δήλωσε ότι η απαγόρευση εισόδου επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο «… δεν προβλέπει εξαιρέσεις για επαγγελματίες αθλητές. Ως εκ τούτου, ο σύλλογος της Λιεψίας ενημερώθηκε ότι οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις δεν εμπίπτουν σε εξαιρέσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις έγιναν στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, με αφορμή το επίσημο αίτημα που είχε απευθύνει η Λειψία, να δοθεί άδεια στη Λίβερπουλ να «πετάξει» στη Γερμανία.

Εδώ και μία εβδομάδα οι γερμανικές αρχές έχουν απαγορεύσει τις πτήσεις από χώρες στις οποίες που έχουν επηρεστεί από τη μετάλλαξη του ιού Covid-19, με εξαίρεση Γερμανούς υπηκόους που επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Η απαγόρευση ισχύει μέχρι τις 17/2, δηλαδή μία ημέρα μετά τον αγώνα. Δύσκολα θα αλλάξει κάτι και συνεπώς η Λειψία ήδη εξετάζει το plan B το οποίο προβλέπει είτε να γίνει το ματς σε γήπεδο εκτός Γερμανίας, είτε να διεξαχθεί το πρώτο ματς στο «Άνφιλντ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια τέτοια περίπτωση, η ρεβάνς θα γίνει στη Λειψία στις 10 Μαρτίου, ημερομηνία στην οποία ίσως η κατάσταση να έχει ομαλοποιηθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης