Απόψε (14/3) και την Τετάρτη (15/3) ολοκληρώνεται –με τις τέσσερις αναμετρήσεις που απομένουν- η φάση των «16» στο Champions League, οπότε θα γίνουν γνωστές και οι οκτώ ομάδες, οι οποίες θα συμμετάσχουν στην κλήρωση της Παρασκευής (17/3) για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Μια… απίθανη αποστολή για τη Λίβερπουλ και η επιδίωξη της Νάπολι να βρεθεί για πρώτη φορά στους τελευταίους «8» της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων στον πλανήτη συγκαταλέγονται μεταξύ των ξεχωριστών ιστοριών, καθώς πλησιάζει στο τέλος της η φάση των «16».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λειψία στο… φρούριο της Σίτι

Η Λειψία φτάνει στο Μάντσεστερ (22:00, COSMOTE SPORT 2 HD) για να… εκπορθήσει το «φρούριο» της Σίτι, μετά την μεταξύ τους ισοπαλία (1-1) στο πρώτο ματς (22/2). Από τη νίκη της Λιόν με 2-1 τον Σεπτέμβριο του 2018, η Σίτι δεν έχει ηττηθεί εντός έδρας στο Champions League, κερδίζοντας 21 από τους 23 αγώνες της κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος.

Σε αυτές τις νίκες συμπεριλαμβάνεται και ο αξιοσημείωτος θρίαμβος 6-3 επί της Λειψίας τον Σεπτέμβριο του 2021, ένα παιχνίδι στο οποίο ο Κρίστοφερ Νκουνκού σημείωσε χατ-τρικ για τους «κόκκινους ταύρους». Ο Γάλλος είναι ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν, αλλά έχει τεθεί «νοκ άουτ» από το δεύτερο παιχνίδι λόγω τραυματισμού, περιπλέκοντας την κατάσταση, καθώς η γερμανική ομάδα σχεδιάζει τη διαδρομή της για τους «8».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εντυπωσιακό… ρεκόρ της Πόρτο

Η Πόρτο έχει ένα εντυπωσιακό πρόσφατο ρεκόρ κόντρα σε ιταλικές ομάδες στη φάση των «16», αφού απέκλεισε τη Ρόμα και τη Γιουβέντους τη σεζόν 2018/19 και την περίοδο 2020/21, αντίστοιχα. Όπως συνέβη με τους Ρωμαίους πριν από τέσσερα χρόνια, οι «δράκοι» του Σέρτζιο Κονσεϊσάο θα πρέπει να φτάσουν στην ανατροπή για να αποκλείσουν την Ίντερ και να πάρουν θέση στα προημιτελικά για τρίτη φορά σε πέντε σεζόν, μετά την ήττα με 1-0 στο «Τζιουζέπε Μεάτσα».

Το ματς με την Ίντερ θα διεξαχθεί απόψε (22:00, COSMOTE SPORT 3 HD).

Οι «νερατζούρι» νίκησαν την Πόρτο στη φάση των «16» την αγωνιστική περίοδο 2004/05, αλλά ηττήθηκαν στην τελευταία επίσκεψή τους στο «Ντραγκάο» επτά μήνες αργότερα, όταν ένα αυτογκόλ του Μάρκο Ματεράτσι και η προσπάθεια του Μπένι ΜακΚάρθι οδήγησαν την πορτογαλική ομάδα σε νίκη με 2-0.

«Κομμάτι» της ομάδας της Ίντερ που έφτασε στα ημιτελικά τη σεζόν 2002/03, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο είναι αποφασισμένος να… τερματίσει τη διαδρομή της πρώην ομάδας του στη διοργάνωση στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Δύσκολη αποστολή για τη Λίβερπουλ στη Μαδρίτη

Ο Γιούργκεν Κλοπ μιλώντας για τη χειρότερη ευρωπαϊκή εντός έδρας ήττα της Λίβερπουλ με 5-2 από τη Ρεάλ δήλωσε εν όψει του αγώνα στη Μαδρίτη (14/3, 22:00, MEGA, COSMOTE SPORT 2 HD): «Νομίζω ότι ο Κάρλο (Αντσελότι) πιστεύει ότι η υπόθεση-πρόκριση τελείωσε. Το ίδιο νομίζω κι εγώ αυτή τη στιγμή».

Οι προοπτικές σίγουρα δεν είναι καλές για τους «κόκκινους», αφού καμία ομάδα δεν έχει… επιστρέψει ποτέ από ήττα με διαφορά τριών τερμάτων σε εντός έδρας νοκ άουτ αναμέτρηση του Champions League (σ.σ. η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η μοναδική ομάδα που επέστρεψε από εντός έδρας ήττα με δύο γκολ).

Ο Αντσελότι, ωστόσο, δεν σκέφτεται ακόμη τους προημιτελικούς. «Δυστυχώς, αυτή η αναμέτρηση δεν έχει τελειώσει» είπε ο Ιταλός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης και συμπλήρωσε: «Με τίποτα».

Η ομάδα του είναι αήττητη σε επτά παιχνίδια εναντίον της Λίβερπουλ (6 νίκες-1 ισοπαλία). Εν τω μεταξύ, ορισμένοι παίκτες από το εφετινό ρόστερ θα θυμούνται τις αναμετρήσεις με τον Άγιαξ για τους «16» της σεζόν 2018/19, όταν η ομάδα του Άμστερνταμ – έχοντας χάσει με 2-1 στην έδρα της – νίκησε 4-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», για να αποκλείσει τους κατόχους του τροπαίου.

Ο δρόμος της Νάπολι για την… «πρώτη» στους «8» του UCL

Η Νάπολι βρίσκεται κοντά στα προημιτελικά για πρώτη φορά. Οι νικητές του Κυπέλλου UEFA του 1989, τη χρονιά πριν από την κατάκτηση του δεύτερου (και πιο πρόσφατου) τίτλου πρωταθλήματος, φαίνονται αποφασισμένοι να κάνουν την εξαιρετική σεζόν τους… ελαφρώς καλύτερη. Οι πρωτοπόροι της Serie A πηγαίνουν στον εντός έδρας αγώνα με την κάτοχο του Europa League Άιντραχτ Φρανκφούρτης με προβάδισμα δύο τερμάτων (0-2) και με τον πρωταγωνιστή των «αετών», Ραντάλ Κολό Μουανί, να εκτίει τιμωρία μετά από κόκκινη κάρτα στον πρώτο αγώνα στη Γερμανία (21/2).

Το ματς ανάμεσα στην Νάπολι και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης διεξάγεται την Τετάρτη (22:00, COSMOTE SPORT 3 HD).

Έχοντας τερματίσει στην κορυφή του ομίλου τους στο Champions League μόλις για δεύτερη φορά, οι Ναπολιτάνοι αρκεί να αποφύγουν μία… καταστροφική ανατροπή για να φτάσουν στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους, μιας και είχαν αποκλειστεί στη φάση των «16» στις τρεις προηγούμενες προσπάθειές τους.

Μετά τον πρώτο αγώνα η «Corriere dello Sport» έγραψε ότι η Νάπολι ήταν «γαλαξιακή» (ο τίτλος της: “Galattici!”), αλλά ο προπονητής των «παρτενοπέι», Λουτσιάνο Σπαλέτι, κρατά χαμηλούς τόνους και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. «Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι, πολύ ήρεμοι» προειδοποίησε και συμπλήρωσε: «Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι να πιστεύουμε ότι τα έχουμε καταφέρει».

Το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς για τους «16» του Champions League:

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μπριζ (Βέλγιο) 5-1 (2-0)

Τσέλσι (Αγγλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 2-0 (0-1)

Τότεναμ (Αγγλία)-Μίλαν (Ιταλία) 0-0 (0-1)

Μπάγερν (Γερμανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 2-0 (1-0)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Λειψία (Γερμανία) 14/03 (1-1)

Πόρτο (Πορτογαλία)-Ιντερ (Ιταλία) 14/03 (0-1)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 15/03 (5-2)

Νάπολι (Ιταλία)-Άϊντραχτ Φρ.(Γερμανία) 15/03 (2-0)

– Η κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά θα γίνει στις 17 Μαρτίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης