Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε από την Τρίτη (1/5) η πρώτη φιναλίστ για τον εφετινό τελικό του Champions League, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Μαΐου στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου.

Απόψε η Ρόμα θα αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ στον δεύτερο ημιτελικό, απ’ όπου θα προκύψει ο δεύτερος φιναλίστ που θα διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Άγγλοι επικράτησαν των Ιταλών με 5-2 στο πρώτο παιχνίδι στο «Άνφιλντ» και απόψε οι «ρεντς» θα αγωνιστούν για να προασπίσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα απέναντι στους Ρωμαίους, οι οποίοι αναζητούν ακόμη μία επική ανατροπή έπειτα από αυτή που πέτυχαν απέναντι στην Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Να σημειωθεί ότι η Ρόμα διεκδικεί την παρουσία της σε τελικό για δεύτερη φορά στην ιστορία της, με την πρώτη να είναι η ήττα από τη Λίβερπουλ στη Ρώμη το 1984 (στα πέναλτι).

Οι «κόκκινοι» σε περίπτωση πρόκρισης θα παίξουν ξανά σε τελικό έπειτα από 11 χρόνια και την ήττα τους στην Αθήνα από τη Μίλαν (2007). Θα είναι ο 8ος τελικός και θα διεκδικήσουν το 6ο τους τρόπαιο (1977, 1978, 1981, 1984, 2005).

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο θα υπολογίζει στον Κέβιν Στρόουτμαν, από την άλλη ο Γιούργκεν Κλοπ έχασε με τραυματισμό τον Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, ενώ νοκ άουτ είναι και οι Ματίπ, Εμρέ Τσαν και Τζο Γκόμεθ.

Οι πιθανές 11άδες της UEFA


Ρόμα:
Άλισον, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάτσιο, Κολάροφ, Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν, Πελεγκρίνι, Σικ, Ελ Σααράουι, Τζέκο.

Λίβερπουλ:
Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης