Ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Έρικ τεν Χαγκ, κάλεσαν τους φιλάθλους των ομάδων τους, να μην τραγουδήσουν τραγούδια, που παραπέμπουν στις τραγωδίες που «σημάδεψαν» την Ιστορία των δύο συλλόγων, κατά την διάρκεια του αυριανού ντέρμπι στο «Άνφιλντ», για την 26η αγωνιστική της Premier League.

Οι προπονητές της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, μέσω της οποίας, καλούν τους φιλάθλους να μην τραγουδούν τραγούδια, που σχετίζονται με τα τραγικά γεγονότα του Μονάχου, του Χέιζελ και του Χίλσμπορο και τους προτρέπουν να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα αντάξια της περίστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αντιπαλότητα μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ είναι μία από τις μεγαλύτερες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όλοι αγαπάμε το πάθος των φιλάθλων όταν συναντώνται οι ομάδες μας, αλλά υπάρχουν όρια που δεν πρέπει να ξεπεραστούν», τόνισε ο Τεν Χαγκ και πρόσθεσε: «Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούμε την απώλεια ζωών -σε σύγκριση με μια τραγωδία- για να κερδίσουμε βαθμούς, και είναι καιρός να σταματήσει αυτό.

Οι υπεύθυνοι αμαυρώνουν όχι μόνο τη φήμη των συλλόγων μας αλλά και κυρίως τη φήμη των ίδιων, των φιλάθλων και των μεγαλουπόλεών μας. Εκ μέρους μου, εκ μέρους των παικτών και του επιτελείου μας, ζητάμε από τους φιλάθλους μας να επικεντρωθούν στην υποστήριξη της ομάδας την Κυριακή και στην εκπροσώπηση του συλλόγου μας με τον σωστό τρόπο.

Μαζί, η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλουν να δείξουν την ιδιαίτερη και θετική πλευρά αυτής της υπέροχης αντιπαλότητας μεταξύ δύο μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων με υπερήφανες, αλλά μερικές φορές τραγικές ιστορίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στον Γιούργκεν Κλοπ, επεσήμανε: «Όταν η αντιπαλότητα γίνεται πολύ έντονη, μπορεί να οδηγηθεί σε πλαίσια που δεν είναι καλά για κανέναν και δεν το χρειαζόμαστε αυτό. Θέλουμε θόρυβο και θέλουμε η ατμόσφαιρα να είναι ηλεκτρική.

Αυτό που δεν θέλουμε, είναι κάτι πέρα από αυτό και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για φωνές που δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Εάν μπορέσουμε να διατηρήσουμε το πάθος και να αφαιρέσουμε το… δηλητήριο, θα είναι πολύ καλύτερα για όλους.

Μαζί, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλουν να δείξουν την ιδιαίτερη και θετική πλευρά αυτής της υπέροχης αντιπαλότητας μεταξύ δύο μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων με υπερήφανες, αλλά μερικές φορές τραγικές ιστορίες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης