Συνολικά 13 άνθρωποι συνελήφθησαν από την αστυνομία στο Λίβερπουλ και στο Λιντς, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών χιλιάδων οπαδών των δύο ομάδων, για την κατάκτηση των τίτλων της Premier League και της Championship αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, εννέα οπαδοί συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης (22/07) και μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (23/07) έξω από το γήπεδο «Άνφιλντ», όπου οι οπαδοί της Λίβερπουλ πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρώτου τίτλου τους μετά από 30 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από το παιχνίδι με την Τσέλσι, το κλαμπ, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, η αστυνομία και ένα μεγάλο γκρουπ οπαδών προέτρεψαν την πλατιά μάζα των φιλάθλων των «reds» να μείνουν στο σπίτι τους και να πανηγυρίσουν από εκεί την κατάκτηση του τίτλου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των οπαδών που συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ (σ.σ. Τετάρτη 22/07) θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος, παραμένει απογοητευτικό το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι δεν εισάκουσαν τις εκκλήσεις μας, τις εκκλήσεις της ομάδας και της κοινότητας» ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές.

Την ίδια ώρα, στο Λιντς, όπου οι παίκτες της τοπικής ομάδας, παρέλασαν σε διώροφο πούλμαν μπροστά στους οπαδούς τους, συνελήφθησαν τέσσερις οπαδοί και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βρετανικό κλαμπ, που δέχθηκε πολύ σκληρή κριτική για το γεγονός ότι επέλεξε να πανηγυρίσει την κατάκτηση της Championship με «παρέλαση» των παικτών, σε ανακοίνωσή του επιχείρησε να υπερασπιστεί την απόφασή του, τονίζοντας πως πήρε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια των φιλάθλων του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης