Η Σεβίλλη επέστρεψε στον θρόνο της! Οι Ανδαλουσιάνοι επικράτησαν 3-2 της Ίντερ στο RheinEnergie Stadion της Κολωνίας και κατέκτησαν το… δικό τους Europa League για έκτη φορά στην ιστορία τους. Ο τελικός της διοργάνωσης, παρότι διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω του κορωνοϊού, είχε συγκλονιστική εξέλιξη και δραματικό φινάλε.

Οι «νδερατζούρι» του Αντόνιο Κόντε προηγήθηκαν μόλις στο 5ο λεπτό με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Ρομέλου Λουκάκου, όμως η Σεβίλλη απάντησε άμεσα με τον Λουκ Ντε Γιονγκ να ισοφαρίζει στο 12’. Ο ίδιος παίκτης στο 33’ έδωσε το προβάδισμα στους Ισπανούς, όμως η Ίντερ πλήρωσε τη Σεβίλλη με το ίδιο νόμισμα στο 35’ με τον Ντιέγκο Γοδίν να ισοφαρίζει στο 35’. Το τελικό 3-2 που έκρινε τον τελικό και χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του Λοπετέγκι σημείωσε στο 74’ ο Ντιέγκο Κάρλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκρότημα του Ζουλέν Λοπετέγκι κατάκτησε πέρα για πέρα δίκαια το 6ο της ευρωπαϊκό τρόπαιο (δύο όταν ονομαζόταν Κύπελλο UEFA, το 2006 και 2007 και 4ο ως Europa League το 2014, 2015, 2016 και 2020).

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο RheinEnergie Stadion της Κολωνίας οι δύο ομάδες είχαν πολλά κέφια και προσέφεραν πλούσιο θέαμα στο πρώτο 45λεπτο. Τέσσερα γκολ, δυνατές μονομαχίες, ένταση και νεύρα συνέθεσαν την εικόνα του ημιχρόνου, που βρήκε τις φιναλίστ ισόπαλες με σκορ 2-2.

Ο Λουκάκου με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Ντιέγκο Κάρλος, άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό, για ν΄ αναλάβει δράση ο Λουκ Ντε Γιονγκ, ο οποίος με ισάριθμες κεφαλιές στο 12΄ και 33΄ έβαλε μπροστά τη Σεβίλλη.

Η χαρά των Ανδαλουσιάνων, όμως, κράτησε λίγο, καθώς στο 35΄ από φάουλ που κέρδισε ο Λουκάκου κι εκτέλεσε ο Μαρτίνες, ο Γοδίν με κεφαλιά ισοφάρισε για τους «νερατζούρι».

Ο Λουκάκου έχασε τεράστια ευκαιρία στο ξεκίνημα του β΄ μέρους για να κάνει το 3-2, ενώ στη συνέχεια αποδείχθηκε «μοιραίος» για την ομάδα του Μιλάνου. Στο 74΄, μετά από ανάποδο ψαλίδι του Ντιέγκο Κάρλος κι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν άουτ ο Βέλγος στράικερ έβαλε το πόδι του στην πορεία της κι αφού της άλλαξε πορεία την έστειλε στα δίχτυα του Χαντάνοβιτς.

Εννέα λεπτά πριν από το 90΄ ο Κουντέ έδιωξε προ της γραμμής το πλασέ του Αλέξις Σάντσες.

Με την κατάκτηση του τροπαίου, η Σεβίλλη εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League, κάτι, που άλλωστε, είχε καταφέρει και μέσω της LaLiga.

 

Σεβίλλη – Ίντερ 3-2 (ΕΡΤ 1, COSMOTE SPORT 2 HD)

Γκολ: 5′ πεν. Λουκάκου (Ίντερ). 12′ Ντε Γιονγκ (Σεβίλλη), 33′ Ντε Γιονγκ (Σεβίλλη), 35′ Γοδίν (Ίντερ), 74′ Κάρλος (Σεβίλλη)

 

 

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Κάρλος, Μπανέγα – Μπαρέλα, Μπαστόνι, Γκαλιαρντίνι

Κόκκινες κάρτες:

Σεβίλλη (Λοπετέγκι): Μπόνο, Νάβας, Κουντέ, Κάρλος (86′ Γκουντέλι), Ρεγκιλόν, Ζορντάν, Φερνάντο, Μπανέγα, Οκάμπος (70′ Μουνίρ), Ντε Γιονγκ (85′ Εν Νεσίρι), Σούσο (77′ Βάθκεθ).

Ίντερ (Κόντε): Χαντάνοβιτς, Μπαστόνι, Ντε Φράι, Γοδίν (90′ Καντρέβα), Ντ’ Αμπρόζιο (78′ Έρικσεν), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γιανγκ, Γκαλιαρντίνι (78′ Μόουζες), Μαρτίνες (78′ Σάντσες), Λουκάκου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης