Ζωντανή στη μάχη για την κατάκτηση του σκουντέτο, έμεινε η κυπελλούχος Ιταλίας Ίντερ, που επικράτησε εκτός έδρας με 3-1 της Κάλιαρι και μείωσε στους δύο βαθμούς την διαφορά από την κορυφή και τη συμπολίτισσα Μίλαν, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της Serie A.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «νερατζούρι» ήταν ο Λαουτάρο Μαρτίνες που σημείωσε δύο τέρματα και συνέβαλλε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του στη Σαρδηνία

Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά με την Κάλιαρι να απειλεί πρώτη όταν το δυνατό σουτ του Λυκογιάννη απέκρουσε με δυσκολία ο Χαντάνοβιτς και την Ίντερ να απαντάει με γκολ του Σκρίνιαρ στο 11′ με προβολή, το οποίο όμως ακυρώθηκε με παρέμβαση του VAR καθώς προϋπήρξε χέρι του σκόρερ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 25’ όταν από σέντρα του Πέρισιτς, ο Νταρμιάν νίκησε στον αέρα τον Λυκογιάννη και σημείωσε το 0-1. Στο 45ο λεπτό οι νερατζούρι είχαν τεράστια ευκαιρία για να σκοράρουν ξανά, όταν ο Λαουτάρο Μαρτίνες με γυριστό σουτ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι και με δεύτερο σουτ  ανάγκασε τον Κράνιο να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αργεντινός επιθετικός της Ίντερ βρήκε τελικά δίχτυα στο 50’ όταν βγήκε στην αντεπίθεση και με εξαιρετικό τελείωμα έγραψε ρτο 0-2. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στο 53’ με καταπληκτικό γκολ του Μπάμπη Λυκογιάννη,  που με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χαντάνοβιτς. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες «καθάρισε» το ματς στο 84’ γράφοντας ο τελικό 1-3 μετά από ασίστ του Γκαλιαρντίνι , ενώ οι «νερατζούρι» άγγιξαν το τέταρτο γκολ στο 90 όταν ο Ντάμφρις σημάδεψε το κάθετο δοκάρι.

Σε ότι αφορά την τελευταία αγωνιστική την ερχόμενη Κυριακή (22/5, 16:00) η Ίντερ θα υποδεχτεί την Σαμπντόρια, ενώ η Μίλαν θα φιλοξενηθεί από την Σασουόλο του Γιώργου Κυριακόπουλου και θέλει ένα βαθμό για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

ΚΑΛΙΑΡΙ: Κράνιο, Τσεπιτέλι, Αλτάρε (79′ Καρμπόνι), Νταλμπέρτ (86′ Περέιρο), Μπελανόβα, Μαρίν (79′ Μπαζέλι), Γκράσι, Ρογκ (55′ Νάντες), Λυκογιάννης, Παβολέτι (56′ Μπαλντέ), Πέδρο

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι (70′ Ντ’Αμπρόζιο), Νταρμιάν (58′ Ντάμφρις), Μπαρέλα (58′ Γκαλιαρντίνι), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Πέρισιτς, Τζέκο (70′ Κορέα), Μαρτίνες (85′ Σάντσες)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης