Ο Αντόνιο Κόντε κατέκτησε το Champions League ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα της Γιουβέντους τη σεζόν 1995/96, όμως σαν προπονητής η πιο αστραφτερή διοργάνωση των ευρωπαϊκών Κυπέλλων, εξακολουθεί να τον «στοιχειώνει».

Τελευταία αποτυχία του η εφετινή παρουσία της Ίντερ, η οποία όχι μόνο έμεινε εκτός της φάσης των «16» με το 0-0 που παραχώρησε στη Σαχτάρ Ντόνετσκ την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, αλλά αποκλείστηκε κι απ’ τη συνέχεια του Europa League, καθώς οι «νερατζούρι» έμειναν τελευταίοι στον όμιλό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σαν τεχνικός της Γιουβέντους, ο Κόντε κατέκτησε τρεις συνεχόμενους τίτλους στη Serie A, όμως στο Champions League το καλύτερο που μπόρεσε να κάνει ήταν να οδηγήσει τη «Μεγάλη Κυρία» μέχρι την προημιτελική φάση. Με την Τσέλσι κατέκτησε τον τίτλο της Premier League στην πρώτη του σεζόν στο «Νησί», όμως αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα στους «16» του Champions League ένα χρόνο μετά.

Πέρσι οδήγησε την Ίντερ στη 2η θέση της βαθμολογίας, την καλύτερη που τερμάτισε ο σύλλογος μετά το 2010 (και το τελευταίο πρωτάθλημά της με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο), όμως αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων του Champions League. Και η συγκεκριμένη «κατάρα» του Κόντε συνεχίστηκε και φέτος, μετρώντας συνολικά στη διοργάνωση ως προπονητής 12 νίκες, 11 ισοπαλίες και 11 ήττες, έχοντας μόλις 3 νίκες σε 12 παιχνίδια στον πάγκο της Ίντερ.

Την… ωμή πραγματικότητα για τους «ιντερίστι», μετέφερε ο αρχηγός των «νερατζούρι» Σαμίρ Χαντάνοβιτς την επόμενη μέρα της οδυνηρής ισοπαλίας με την ουκρανική ομάδα. «Δεν υπάρχει χρόνος να καθίσουμε και να… θρηνήσουμε γι’ αυτό τον αποκλεισμό. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Παίζουμε εναντίον της Κάλιαρι την Κυριακή (13/12) και τώρα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτό το ματς. Προφανώς, η Ίντερ δεν είναι ακόμη έτοιμη για το Champions League» τόνισε ο πολύπειρος γκολκίπερ του ιταλικού συλλόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης