O Kριστιάνο Ρονάλντο, με σχεδόν 330 εκατομμύρια ακολούθους, εξακολουθεί να είναι ο «βασιλιάς» των social media ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και όχι μόνο.

Αυτό αναφέρει η τελευταία έκθεση του «The European Football Player Report», που επικεντρώθηκε στην ανάλυση των πιο σημαντικών ποδοσφαιριστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα: Premier League, Ligue 1, Bundesliga, Serie A και LaLiga.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση λαμβάνει υπόψη τους επίσημους λογαριασμούς Twitter και Instagram των ποδοσφαιριστών των μεγάλων πρωταθλημάτων, δημιουργώντας την κατάταξή του.

Ο «CR7» είναι ο πιο δημοφιλής τόσο στο Twitter όσο και στο Instagram, με 88,5 και 240,9 εκατομμύρια αντίστοιχα.

Ο Νεϊμάρ βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, χάρη στα 50,1 και 142,8 εκατομμύρια στο Twitter και το Instagram αντίστοιχα, ενώ την τρίτη θέση στο… βάθρο, «τιμωρημένος» για την απουσία του στο Twitter, είναι ο Λιονέλ Μέσι, εμφανίζοντας στην κατάταξη μόνο τους 168 εκατομμύρια ακολούθους του στο Instagram.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ισπανικό πρωτάθλημα έχει τους περισσότερους εκπροσώπους και στους 10 πρώτους, με 3 και στους 20 πρώτους, με 9 παίκτες.

Στο Top-20, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο σύλλογος με τους περισσότερους εκπροσώπους: 5 (Ράμος, Μαρτσέλο, Μπενζεμά, Κρόος και Ααζάρ). Ακολουθεί η Μπαρτσελόνα με 3 (Μέσι, Γκριεζμάν και Πικέ), ενώ 2 έχουν η Παρί ΣΖ (Μπαπέ κα Νεϊμάρ) και Γιουβέντους (Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντιμπάλα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης