Η ιταλική εισαγγελία διέταξε νέα έρευνα στα γραφεία της Γιουβέντους, σε σχέση με την υπόθεση για παράνομες διαδικασίες σε μεταγραφές παικτών. Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνει και η παραχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ η οικονομική αστυνομία μελετά συνολικά 42 μετακινήσεις παικτών από και προς την ομάδα του Τορίνο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ιταλικών ΜΜΕ η Γιουβέντους ερευνάται από την εισαγγελία για κατάθεση ψευδών λογιστικών στοιχείων που αφορούν το διάστημα 2018-2021. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Αντρέα Ανιέλι, ο αντιπρόεδρος Πάβελ Νέντβεντ και ο πρώην αθλητικός διευθυντής Φάμπιο Παρατίτσι, ο οποίος πλέον εργάζεται στην Τότεναμ, βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας για λογιστικές παρατυπίες, που αφορούν συναλλαγές ύψους 50, τουλάχιστον, εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διάσημη ιταλική ομάδα βρίσκεται, εδώ και δέκα ημέρες, στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για σοβαρές παρατυπίες σε μεταγραφές. Ειδικότερα, η εισαγγελία εξετάζει τους ισολογισμούς του συλλόγου και όλα τα οικονομικά στοιχείων που αφορούν 42 μεταγραφές της ομάδας κατά το διάστημα 2019-2021.

Εκείνο το οποίο ελέγχεται είναι αν έχουν δηλωθεί τα πραγματικά ποσά, που, είτε έχουν δαπανηθεί είτε έχουν εισπραχθεί από μετακινήσεις παικτών. Οι ενδείξεις που υπάρχουν δείχνουν ότι τα ποσά που έχουν δηλωθεί είναι εικονικά και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια από την έρευνα της CODACONS, μιας ανεξάρτητης αρχής για την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών, η οποία μάλιστα έκανε λόγο ακόμη και για ενδεχόμενο υποβιβασμό στη Serie B και αφαίρεση του τελευταίου πρωταθλήματος των «μπιανκονέρι»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση αυτή ξυπνά άσχημες μνήμες γιατί θυμίζει το «Calciopoli», το μεγάλο σκάνδαλο του ποδοσφαίρου που συγκλόνισε το ιταλικό ποδόσφαιρο και αφαίρεσε από τη Γιουβέντους δύο πρωταθλήματα (2005 και 2006), ενώ τους έστειλε και στη Serie B και τον τότε διευθυντή της, Λουτσιάνο Μότζι, στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης