«Τα επόμενα έξι χρόνια θα είναι κρίσιμα για τη Γιουβέντους και για το ιταλικό ποδόσφαιρο». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας Ιταλίας, Αντρέα Ανιέλι, στην ετήσια επιστολή προς τους μετόχους της ομάδας.

«Αυτήν την στιγμή, το διεθνές ανταγωνιστικό τοπίο έχει οριστεί μέχρι το 2024, χρονιά κατά την οποία θα συζητηθεί εκ νέου το διεθνές ημερολόγιο και η μορφή των διοργανώσεων. Κατά την διάρκεια των επόμενων έξι ετών, θα θέσουμε το μέλλον των βάσεων του ποδοσφαίρου, μετά από έντονο διάλογο μεταξύ της FIFA, της UEFA, άλλων συνομοσπονδιών και εθνικών ομοσπονδιών, αλλά κυρίως με ένα ρόλο αναγνώρισης των επιχειρηματιών και των επενδυτών στο κόσμο του ποδοσφαίρου, που εγγυώνται πόρους, αναλαμβάνοντας κινδύνους, όπως σε κάθε οικονομικό τομέα. Η Γιουβέντους είναι σήμερα μεταξύ των σημαντικότερων συλλόγων στον κόσμο και θα πρέπει να δεσμευτεί σθεναρά να παραμείνει σε αυτόν τον περιορισμένο κύκλο παγκοσμίως τα επόμενα χρόνια. Η εξέλιξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου υψηλού επιπέδου, στην πραγματικότητα, καταγράφει μια προοδευτική και επί του παρόντος αμείλικτη πόλωση μεταξύ των συλλόγων. Πολύ λίγοι μπορούν να ανταγωνιστούν για να κερδίσουν σε κάθε διοργάνωση. Η διατήρηση αυτής της θέσης και ενδεχομένως η βελτίωση της δεν είναι προφανής, αφού είναι πολύ εύκολο να υποχωρήσει, ενώ η ανάδυση, όπως αποδείχθηκε τα τελευταία 15 χρόνια, απαιτεί πολύ χρόνο και πόρους», σημείωσε ο Αντρέα Ανιέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εσωτερικά, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αυξήσουμε σημαντικά τα εμπορικά έσοδα για να εδραιωθούμε εντός και εκτός συνόρων. Οι επενδύσεις, οι κατάλληλες οργανωτικές δομές και ο ενθουσιασμός θα είναι απαραίτητα στοιχεία. Τα γήπεδα θα είναι ιταλικά και ευρωπαϊκά, η εμπορική πρόκληση είναι παγκόσμια. Σε διεθνές επίπεδο, η Γιουβέντους θα είναι σε θέση να εντοπίσει νέες μορφές χορηγίας, νέες ευκαιρίες για ψηφιακή προβολή, νέες μορφές για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων για να διασφαλίσει ότι θα είναι πάντα ο πρώτος στόχος αυτής της ομάδας: η εξασφάλιση επαρκών πόρων για μία ομάδα νικήτρια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης