Μόλις ένα 24ωρο πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα ρεβάνς των ημιτελικών του ιταλικού Κυπέλλου ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Μίλαν (1-1 το πρώτο ματς), η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας αποφάσισε την οριστική αναβολή του ματς, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ιταλία.

Παρά το γεγονός πως στην αρχική κουβέντα, είχε επικρατήσει η πρόταση για διεξαγωγή του δεύτερου ημιτελικού με αυστηρούς περιορισμούς για όσους θα επιτρεπόταν να είναι «παρόντες», η κυβέρνηση της Ιταλίας αποφάσισε εν τέλει να μην πραγματοποιηθεί το παιχνίδι και να διεξαχθεί σε άλλη ημερομηνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Γιουβέντους θα σεβαστεί κάθε απόφαση της κυβέρνησης για το θέμα αυτό. Η δημόσια υγεία είναι η απόλυτη προτεραιότητα όλων μας» τόνισε από την πλευρά του ο διευθυντής επικοινωνίας της «μεγάλης κυρίας» Κλαούντιο Αλμπανέζε, πριν από την έναρξη της συνέντευξης Τύπου του αγώνα.

Η αρχική απόφαση που είχε παρθεί ήταν να πραγματοποιηθεί το παιχνίδι με ανοιχτές… θύρες, αλλά περιορισμούς ως προς την προσέλευση του κόσμου κι απαγόρευση εισόδου για τους κατοίκους της Λομβαρδίας, της Βένετο και της Εμίλια, καθώς επίσης και για όσους διαμένουν μόνιμα στα προάστια της Σαβόνα και του Πέσαρο-Ουρμπίνο.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης (03/03), λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου, η Γιουβέντους ενημέρωσε πως ήταν σε εξέλιξη η σύσκεψη κορυφής ανάμεσα στα στελέχη της κυβέρνησης για την τελική απόφαση γύρω από τον αγώνα, ζητώντας από τους δημοσιογράφους που είχαν πάρει ήδη θέσεις στην αίθουσα Τύπου «…να μην κάνετε ερωτήσεις προς τον προπονητή μας (σ.σ. Μαουρίσιο Σάρι) για τον κορωνοϊό, το πρόγραμμα ή το αν θα γίνει το παιχνίδι με κλειστές πόρτες. Αυτά τα ζητήματα αφορούν τις αρχές και όχι τον προπονητή μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 22:30 ήρθε και η τελική, κυβερνητική οδηγία -σε συνεργασία με την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία- πως «…ο αγώνας αναβάλλεται για λόγους προστασίας των πολιτών από την περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης