Ακατάλληλο για… καρδιακούς ήταν το ντέρμπι κορυφής του Καμπιονάτο, το τέλος του οποίου βρήκε τη Γιουβέντους να πανηγυρίζει τη νίκη με 3-2 σκορ -και μάλιστα με ανατροπή-, υποχρεώνοντας έτσι τη μέχρι σήμερα συγκάτοικό της στην κορυφή της βαθμολογίας στην πρώτη της ήττα.

To μεγάλο αυτό παιχνίδι τα είχε όλα: πέντε γκολ, πλούσιο θέαμα, ομηρικές μάχες, δύο αποβολές (Μανωλάς, Μοράτα) και τρία πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, που όλα αμφισβητήθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ προηγήθηκε στο 27′ με πέναλτι του Τέβες, το οποίο καταλογίστηκε για χέρι του Μαϊκόν που βρισκόταν στο τείχος σε ένα φάουλ του Πίρλο.

Στη φάση αυτή αποβλήθηκε για έντονη διαμαρτυρία ο προπονητής των «τζιαλαρόσι», Ρούντι Γκαρσία. Λίγο αργότερα, όμως, ο Ριόκι έδωσε πέναλτι υπέρ της Ρόμα, σε ένα «αγκάλιασμα» του Τότι με τον Λιχτστάινερ εντός περιοχής, όπου φαίνεται ο ένας να τραβάει τον άλλον.

Ο αρχηγός των «τζιαλορόσι» ευστόχησε και ισοφάρισε στο 32΄, υποχρεώνοντας τον Μπουφόν να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρόμα πήρε προβάδισμα στο 44΄ με τον Ιτούρμπε, μετά από καταπληκτική ενέργεια και ασίστ του Ζερβίνιο, αλλά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η «γηραιά κυρία» κέρδισε νέο πέναλτι, σε ανατροπή του Πογκμπά από τον Πιάνιτς, και ο Τέβες ισοφάρισε.

Στο β΄ μέρος ο ρυθμός έπεσε κάπως, αλλά η Γιουβέντους έψαξε περισσότερο το γκολ και δικαιώθηκε στο 86΄, όταν ο προωθημένος Μπονούτσι με κεφαλιά μετά από κόρνερ διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες της Ρόμα, Κώστας Μανωλάς και Χοσέ Χολέμπας ήταν στη βασική ενδεκάδα, όμως ο πρώτος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 88′, μαζί με τον Αλβάρο Μοράτα, με τον οποίο διαπληκτίστηκε. Ο διεθνής αμυντικός φάνηκε να ρίχνει κουτουλιά στον Ισπανό και κινδυνεύει με βαριά τιμωρία. Από την πλευρά του ο Βασίλης Τοροσίδης έμεινε στον πάγκο.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η επιστροφή του Αντρέα Πίρλο από τον τραυματισμό του, με τον Μάσιμο Αλέγκρι να τον χρησιμοποιεί στη βασική ενδεκάδα, αφήνοντας εκτός τον Βιδάλ. Επίσης, ο τραυματισμός του Κάσερες που αποχώρησε στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους και δεν επανήθλε, αφήνοντας τη θέση του στον Ογκμπόνα.


ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ:
Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μαρτίν Κάσερες (46′ Ογκμπόνα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Κουατζού Ασαμόα, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Πίρλο (79′ Βιντάλ), Τέβες, Γιορέντε (59′ Μοράτα).

ΡΟΜΑ: Σκορούπσκι, Μάικον, Μανωλάς, Γιανγκά-Μπιβά, Χολέμπας, Σεϊντού Κεϊτά, Πιάνιτς (85′ Παρέδες), Ναϊνγκολάν, Ιτούρμπε (66′ Φλορέντσι), Ζερβινιό, Τότι (75′ Ντέστρο).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης