Μια φάρσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το βράδυ του Σαββάτου (14/3), ανέκαμψε την Κυριακή σε ολόκληρο τον πλανήτη. «Είδηση» ήταν η φερόμενη απόφαση του Κριστιάνο Ρονάλντο, που βρίσκεται τώρα σε καραντίνα στο νησί του, στη Μαδέρα, να μετατρέψει τα ξενοδοχεία που κατέχει στην Πορτογαλία σε νοσοκομεία, στη μάχη κατά της πανδημίας.

Σύμφωνα με την «είδηση» οι εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιούνταν εντελώς δωρεάν, με τους γιατρούς, τους νοσοκόμους και το υπόλοιπο προσωπικό να πληρώνονται από τον CR7.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιβάλλον του άσου της Γιουβέντους έσπευσε να χαρακτηρίσει την είδηση ως ψευδή. Από την πλευρά του, ο Ρονάλντο άφησε στα μέσα κοινωνικής ενημέρωσης ένα μήνυμα υποστήριξης για το ιατρικό προσωπικό και τους ασθενείς, κίνηση την οποία εκτίμησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ακόμη και στην Πορτογαλία, οι δημόσιες Αρχές έχουν λάβει αυστηρότερα μέτρα για να σταματήσουν την πανδημία, που αυτή τη στιγμή έχει πολύ μικρότερους αριθμούς σε σύγκριση με την Ισπανία και την Ιταλία, επομένως δεν προβλέπονται μέτρα έκτακτης ανάγκης.

Ειδικά στη Μαδέρα εξακολουθούν να μην υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού, ενώ τα τεστ σε «ύποπτα» περιστατικά έχουν δώσει αρνητικά αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο νησί που γεννήθηκε ο Ρονάλντο και στην πρωτεύουσά του, Φουνσάλ, υπάρχει ένα από τα ξενοδοχεία του, που χτίστηκαν σε συνεργασία με τον όμιλο Πεστάνα. Το άλλο είναι στη Λισαβόνα, ενώ σύντομα θα υπάρξει ένα τρίτο άνοιγμα, στο Μαρακές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης