Τη διεξαγωγή του αγώνα Γιουβέντους-Νάπολι για την 3η αγωνιστική της Serie A που δεν πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, αποφάσισε ο τρίτος βαθμός της αθλητικής δικαιοσύνης του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ξεκίνησε ποτέ διότι δεν ταξίδεψε στο Τορίνο η Νάπολι, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας και ιατρικής προστασίας των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος, μετά τις υποδείξεις των τοπικών υγειονομικών αρχών (ASL) για να παραμείνουν οι παίκτες στα σπίτια τους σε καραντίνα, έπειτα από δύο κρούσματα κορωνοϊού στο εσωτερικό της ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αθλητικά όργανα της ιταλικής ομοσπονδίας τιμώρησαν σε πρώτο και δεύτερο βαθμό τη Νάπολι με ήττα στα «χαρτιά» (3-0 α.α.) και αφαίρεσαν ένα βαθμό από την ομάδα του ιταλικού νότου.

Εντούτοις, το «σώμα εγγυήσεων» (Collegio di garanzia), ο τελευταίος βαθμός της αθλητικής δικαιοσύνης (που ανήκει στην Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή), υπό την προεδρία του πρώην υπουργού Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι, έκανε δεκτή τη δεύτερη έφεση των «παρτενοπέι» και ζήτησε την Τρίτη (22/12) να επανοριστεί ο αγώνας από τη Serie A σε νεότερη ημερομηνία

Το επόμενο «πρόβλημα» των αρχών του ιταλικού ποδοσφαίρου, είναι το πότε θα οριστεί το συγκεκριμένο παιχνίδι. Υπήρξε συζήτηση για τις 13 Ιανουαρίου, με μετακίνηση των αγώνων ιταλικού κυπέλλου, όμως μία τέτοια επιλογή θα οδηγούσε στην αναβολή πάρα πολλών παιχνιδιών, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν ήταν επιλογή, αλλά υποχρέωση», υπογράμμισε ο δικηγόρος της Νάπολι Ματία Γκρασάνι, στο «Coni Hall of Honor», συμπληρώνοντας πως «…η Νάπολι δεν είχε ούτε ένα λόγο να αποφύγει το ματς, αλλά δεν μπορεί να κινδυνεύουν ζωές για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα».

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, η νέα βαθμολογία της Serie A διαμορφώθηκε ως εξής:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες)

Μίλαν 31

Ίντερ 30

Γιουβέντους 24 -12αγ.

Ρόμα 24

Νάπολι 24 -12αγ.

Σασουόλο 23

Αταλάντα 21 -12αγ.

Λάτσιο 21

Βερόνα 20

Σαμπντόρια 17

Ουντινέζε 15 -12αγ.

Μπενεβέντο 15

Κάλιαρι 14

Μπολόνια 14

Πάρμα 12

Σπέτσια 11

Φιορεντίνα 11

Τζένοα 7

Τορίνο 7

Κροτόνε 6

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης