Οι αποκλεισμοί-σοκ των Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν στην φάση των «16» του Champions League, ενώ είχαν εξασφαλίσει εκτός έδρας νίκες επί των Άγιαξ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποτελούν… οδηγό για τον τεχνικό της Μπαρτσελόνα, Ερνέστο Βαλβέρδε, εν όψει της ρεβάνς με την Λιόν στο «Καμπ Νου» (13/03, 22:00, COSMOTE SPORT 1 HD).

Το 0-0 επί γαλλικού εδάφους δε σημαίνει απολύτως τίποτα για τον Ισπανό προπονητή, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε ότι επικρατεί μεγάλη ανησυχία στην ομάδα για το ματς με τους «λιονέ» και σε καμία περίπτωση εφησυχασμός, μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το γεγονός ότι ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν αποκλείστηκαν είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να ανησυχούμε ακόμη περισσότερο και δεν θα υποτιμήσουμε την Λιόν», τόνισε ο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου και συνέχισε:

«Αυτοί έχουν τα όπλα τους, το μεγαλύτερο όλων είναι η επίθεσή τους και οι ταχύτατες αντεπιθέσεις και είμαι βέβαιος ότι εκεί θα προσπαθήσουν να μας “χτυπήσουν”. Συνήθως παίρνουν την πρωτοβουλία στους αγώνες, γνωρίζουν πόσο μεγάλη σημασία μπορεί να παίξει το εκτός έδρας γκολ και θα επιδιώξουν να το πετύχουν».

Ο περυσινός αποκλεισμός από την Ρόμα, παρά το 4-1 του πρώτου αγώνα, ήταν άκρως ντροπιαστικός για το σύλλογο. Ο Βαλβέρδε είπε γι΄ αυτό: «Δεν σκεφτόμαστε τι συνέβη την περασμένη χρονιά, ανησυχούμε για ματς που έχουμε μπροστά μας κι έχουμε μελετήσει το πρώτο ματς. Έχουμε δει τη δυναμική των αντιπάλων, παρακολουθώντας τα άλλα ματς του Champions League κι έχουμε καταλάβει καλά ότι δεν υπάρχουν μικρές ομάδες, όπως επίσης ότι κι ένα αβαντάζ από τον πρώτο αγώνα δε μετράει και τόσο πολύ. Εάν θέλουμε να προκριθούμε θα πρέπει να νικήσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης