Ο Τσάβι Ερνάντες χάρηκε τη νίκη της Μπαρτσελόνα (1-0) στο πρώτο clasico με τη Ρεάλ για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ισπανίας, ωστόσο, επιχείρησε πολύ γρήγορα να αφαιρέσει το… άγχος και την πίεση απ’ τους ώμους των παικτών του μετά το «διπλό» στο «Santiago Bernabeu», επισημαίνοντας πως οι Μαδριλένοι παραμένουν το… φαβορί στο ζευγάρι.

«Το σχέδιο μας ήταν να παίξουμε στο αντίπαλο μισό, να κερδίσουμε τις μονομαχίες, να κυριαρχήσουμε στο παιχνίδι με την μπάλα… Αλλά συμβαίνει να μην τα καταφέρνεις πάντα, κάποιες ομάδες μπορούν να κυριαρχήσουν απέναντί σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είχαμε την απαραίτητη υπομονή. Η Ρεάλ όμως σχεδόν δεν έκανε καμία καθαρή ευκαιρία. Είναι σημαντικό για εμάς, η άμυνα είναι μέρος του παιχνιδιού. Αλλά δεν είναι αυτός ο πρωταρχικός μας στόχος. Δεν ήταν το παιχνίδι που θέλαμε…» τόνισε αρχικά ο προπονητής της Μπαρτσελόνα και πρόσθεσε πως:

«Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να κυριαρχήσει στο γήπεδο, είναι πολύ δύσκολο να αφαιρέσεις την μπάλα από τον Τόνι Κρόος και τον Λούκα Μόντριτς, αλλά δουλέψαμε πολύ καλά αμυντικά. Δεν ήμασταν εμείς που αποφασίσαμε να παίξουμε έτσι, ήταν ο αντίπαλος που το… αποφάσισε.

Πρέπει να είμαστε πιο ακριβείς στο παιχνίδι μας, να ξέρουμε πότε να επιτεθούμε και πότε να αμυνθούμε. Μας πίεσαν όλους, ήταν δύσκολο, όμως Η ομάδα ήταν πολύ καλή αμυντικά. Είναι μια σημαντική νίκη, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει πολύ δυνατή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για μένα, η Ρεάλ παραμένει το φαβορί. Είναι πολύ δυνατή σωματικά, με παίκτες όπως ο Νάτσο, ο Ρούντιγκερ, ο Τσουαμενί, ο Καμαβινγκά, ο Βινίσιους. Κανονικά δημιουργεί έξι καθαρές ευκαιρίες ανά αγώνα, αλλά σήμερα τίποτα. Πρέπει, λοιπόν, να ξέρεις να εκτιμάς και αυτά τα πράγματα…».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης