Το απίστευτο «κάζο» της Ρεάλ Μαδρίτης με τον αποκλεισμό της από την Αλκογιάνο -στην παράταση- το βράδυ της Τετάρτης (20/1), δεν φαίνεται να… θορύβησε τη Μπατσελόνα, η οποία έπαιξε επίσης με τη «φωτιά» κόντρα στην Κορνέγια (ομάδα τρίτης κατηγορίας), αλλά κατάφερε να τη νικήσει στην παράταση με 2-0.

Για να οδηγηθεί, βεβαίως, ο αγώνας στο έξτρα 30λεπτο, η Μπαρτσελόνα (που αγωνίστηκε με πολλές «ρεζέρβες») κατάφερε να κάνει τα εύκολα… δύσκολα, καθώς έχασε δύο πέναλτι! Ένα με τον Πιάνιτς στο 39′ κι άλλο ένα με τον Ντεμπελέ στο 80′. Πρωταγωνιστής και στις δύο εκτελέσεις, ο 21χρονος γκολκίπερ της Κορνέγια, Ραμόν Χουάν Ραμίρες, ο οποίος έπιασε και τα δύο πέναλτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο λεπτό της παράτασης ο Ντεμπελέ πήρε το… αίμα του πίσω, με μια προσωπική ενέργεια που ακινητοποίησε όλη την άμυνα των γηπεδούχων κι άπιαστο πλασέ στη γωνία, κάνοντας το 1-0. Στο 118′ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες μετά από αποβολή του Εστέγες με δεύτερη κίτρινη και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης, ο Μπρέιγουεϊτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Λίγο νωρίτερα, η κάτοχος του ισπανικού Super Cup, Αθλέτικ Μπιλμπάο πέρασε αντίστοιχα δύσκολες στιγμές κόντρα στην Ίμπιθα, την οποία νίκησε με 2-1, με γκολ του Νούνιεθ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 12′, αλλά στο 52′ ισοφάρισε για την Αθλέτικ ο Ραούλ Γκαρθία.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα:

Αλμερία-Αλαβές 5-0

Πένια Ντεπορτίβα-Βαγιαδολίδ 1-4 παρ. (κ.α. 1-1)

Τζιρόνα-Κάντιθ 2-0

Φουενλαμπράδα-Λεβάντε 2-4 πεν. (κ.α., παρ. 1-1)

Λεγανές-Σεβίλη 0-1 παρ. (κ.α. 0-0)

Ράγιο Βαγεκάνο-Έλτσε 2-0

Εσπανιόλ-Οσασούνα 0-2

Μάλαγα-Γρανάδα 1-2

Ναβαλκαρνέρο-Εϊμπαρ 3-1

Σπόρτινγκ Χιχόν-Μπέτις 0-2

Αλκορκόν-Βαλένθια 0-2

Τενερίφη-Βιγιαρεάλ 0-1

Κόρντομπα-Σοσιεδάδ 0-2

Αλκογιάνο-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1 παρ. (κ.α. 1-1)

Ίμπιθα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2

Κορνέγια-Μπαρτσελόνα 0-2 παρ. (κ.α. 0-0)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης