Δακρυσμένος αποχαιρέτησε την Μπαρτσελόνα, μετά από έξι χρόνια και συνολικά 13 τίτλους, ο Λουίς Σουάρες. Ο 33χρονος επιθετικός, ο οποίος μετά από ένα μίνι… σίριαλ υπέγραψε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, έδωσε το μεσημέρι την τελευταία συνέντευξή του στο «Καμπ Νου», έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο των «μπλαουγκράνα», Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, με τον οποίο ήρθε σε ρήξη τις τελευταίες ημέρες, καθώς διαπραγματευόταν την αποχώρησή του από τον σύλλογο της Βαρκελώνης.

O Ουρουγουανός δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στη διαμάχη τους και επικεντρώθηκε στις μεγάλες στιγμές που έζησε με την φανέλα και ως συμπαίκτης του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν ήρθα στην Μπαρτσελόνα, όλοι μου έλεγαν “πρόσεχε με τον Λίο (σ.σ. Μέσι), αυτός είναι ο βασικός επιθετικός της ομάδας”. Αλλά στο διάστημα που συνυπήρξαμε, προσπαθούσαμε πάντα να αποδώσουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε και μπορώ να φύγω από εδώ πολύ περήφανος. Είμαι ευγνώμων στον σύλλογο που μου έδειξε εμπιστοσύνη το 2014, μετά το λάθος που έκανα (σ.σ. το δάγκωμα στον Κιελίνι κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Βραζιλίας, που του κόστισε ποινή αποκλεισμού τεσσάρων μηνών). Δεν ήταν εύκολο να το δεχθούν, αλλά μου συμπεριφέρθηκαν καταπληκτικά από τη στιγμή που έφτασα» δήλωσε ο Σουάρες και συνέχισε:

«Ήρθα εδώ για να εκπληρώσω ένα όνειρο, να παίξω στον καλύτερο σύλλογο του κόσμου, και πρέπει να αισθάνομαι υπερήφανος για όσα έκανα. Υπέφερα πολύ, αλλά θα θυμάμαι τις καλές στιγμές, τα γκολ που πέτυχα δίπλα στον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών».

Όσο για το σίριαλ της αποχώρησής του, ο Σουάρες αρκέστηκε να πει ότι «… ειπώθηκαν και διέρρευσαν πολλά πράγματα που ήταν κατασκευασμένα, πολλά πράγματα που με έκαναν έξαλλο. Όλοι όμως γνωρίζουν πόσο καλή σχέση έχω με τον Λίο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπαρτομέου χαρακτήρισε τον Σουάρες ως τον καλύτερο σέντερ φορ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. «Είναι ένας θρύλος του συλλόγου. Θέλω να επισημάνω τον χαρακτήρα του, το μαχητικό του πνεύμα και τη θέλησή του να κερδίζει, που μας βοήθησε να πετύχουμε τόσα πολλά τα τελευταία έξι χρόνια» ανέφερε ο διοικητικός ηγέτης των Καταλανών.

Ο Λουίς Σουάρες μετακόμισε στη Βαρκελόνη το 2014 από τη Λίβερπουλ, αντί περίπου 80 εκατ. ευρώ. Με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα πέτυχε συνολικά 198 τέρματα και είναι ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, πίσω από τον Μέσι και τον Θέσαρ Ροντρίγκεθ. Στην πρώτη σεζόν του με τους «μπλαουγκράνα» πανηγύρισε το τρεμπλ (πρωτάθλημα, κύπελλο, Champions League), ενώ κατέκτησε ακόμη τρία πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα Ισπανίας, δύο σούπερ καπ, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης